K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, April 11, 2010

Engagement

cincin itu..

Salam..

10 April 2010, 8.30 malam.. majlis pertunangan diadakan di rumah ku di Felda Ulu Penggeli. Majlis kecil-kecilan saje.. jemput sedara mara dan kawan2 terdekat sahaje.. oleh kerana ini adelah event pertama yang seumpamanya dalam keluarga kami, agak kelam kabut la persiapan nye.. yang buat lagi kelam kabut, mase yang dibagi tak sampai 2 minggu.. hahah.. trok la diorang nih.. tau la tak saba nak tunang, agak2 ar kan.. sampai tak cukup mase nak wat preparation.. huhuuh... barang2 hantaran baru jek beli 3-4 hari lepas.. baju bertunang?? lagi la truk.. malam nak betunang, tengahari tuh baru kelam kabut pi cari baju.. hahahah.. memang dasat.. tapi Alhamdulillah.. semua bejalan lancar..

Letih!!!~ tu jek yang mampu cakap.. memang sangat letih.. coz minggu ni banyak aktivit.. jadual pack.. 5-8 April, outstation ke Terengganu dan Kelantan. 9 April, masuk opis, keje da menunggu.. petang perjumpaan dengan Pengarah Bahagian Khidmat Pengurusan sampai pukul 5. Sepatutnye pukul 6 ade meeting, tapi da mintak excuse samew inchek Bos nak balik awal, dapat gak la balik kul 6 tuh. Dari office, amik mak long kat Selayang, pukul 8 gerak ke Muar nak amik nenek. Dari umah nenek kul 10.30 trus jek gerak ke Kluang walopon hujan lebat mase tuh.. nenek suh tido sane jek.. tapi memikirkan banyak lagi keje yang tak siap, gagahkan jugak diri balik Kluang trus.. memang nasib baik la balik Kluang trus. perancangan asal nye nak wat ahad malam, tapi da tukar ke sabtu malam.. memang tepat la keputusan untuk tak brenti kat Muar.. kalau tak, memang tak sempat la nak wat keje.. huhu..

Sabtu siang tuh, sebab da letih sangat, bangun lambat.. hahah.. 2 pown ayah da panggil.. suh pi bandar cari barang.. kul 11.30 kitorang pi bandar Kluang beli lagi barang untuk hantaran, kenduri, dan baju untuk event malam nih.. puas merayau 1 bandar, jumpe gak baju yang bekenan.. hohoho.. beli baju biase2 jek.. tak de la grand sangat.. kat umah pelamin pown takde wat.. heheh.. pukul 3.30 baru kitorang sampai umah balik.. kelam kabut wat keje coz banyak dulang tak siap kan lagi.. sirih junjung pown tak wat lagi.. so, saye ditugaskan wat sirih junjung.. ahahah.. cam tak caye jek boley menggubah dengan tangan ku yang keras tak berseni nih.. hahha.. tapi kire ok la walaopon tak cantek mane.. da la bahan tak cukup.. huuhuh.. takpe2.. pengajaran.. nanti time nikah da tau nak wat camne...

sirih junjung hasil gubahan ku..heheh.. (^__^)v


abes wat sirih junjung da pukul 6 lebeh.. pergh!! lame gile wat nih.. memang sah tak beseni.. hahha.. (^__^)v.. solat asar jap, iron baju untuk majlis nanti, pastu bersiap2 lak.. hm.. takde tempah mak andam pown.. sume bermekap sendirik.. nasib baik i pandai gak make up.. heheh.. takde la muke pucat tak bemake up.. (^__~)v

Pihak lelaki sampai dalam pukul 8.30malam. tak bincang lame pown.. pastu panggil kuar coz nak sarung cincin. dapat 2 cincin skali.. cincin tunang dan risik.. Alhamdulillah.. selamat da jadi tunang orang.. ikut perancangan, bagi mase 2 tahun. tapi inchek tunang nak wat cepat.. bulan 12. kalau ade rezeki la.. hehe.. insya Allah ade rezeki tuh.. kan?? hhaha

Hm... korang mesti macam ingat saye yang tunang.. heheh.. (^__^")7.. actually, ni majlis pertunangan adek yang no.2.. hahahha.. jodoh die sampai awal, nak wat camne.. heheh.. tapi sebagai balasan, dapat la cincin sebentuk.. ngeee!!~ thanx to acid dan angah coz ingat kat along!~ (hahaha.. penipuk!! da siap ugut2, memang la diorang bagi gak cincin tuh... hahaha!!~~)..ehehe.. lantak ar.. sape suh langkah "bendul" nih??? hahahah..

Malu ar jadi bendul nih.. haha.. bukan orang yang nak betunang jek jadi perhatian.. yang jadi "bendul" ni pown jadi perhatian.. huuhuh.. segan giler seyh!!~ (-__-").. mula2 diorang nak suh bakal mak mertua angah sarongkan cincin tuh kat kak long die nih, tapi tak nak ar.. segan tuh.. huhuh.. last2, mase orang dok sebok makan, suh angah jek yang sarongkan.. hehe.. saje gedik wat amek2 gambar.. hahahah..

Malam tuh ade surprise dari kawan ayah.. diorang siap bawak kumpulan kompang.. haha.. da cam kenduri kawen jek.. actually, diorang belatih main kompang.. kawan ayah tu cam cekgu nye la kot.. so, diorang datang la sini nak memeriahkan majlis.. kebetulan, inchek tunang angah tuh, kawan2 dengan dak2 kompang.. so, saje la wat surprise kat diorang.. mase majlis tunang, tunang angah tak datang.. die datang bile family die da balik.. die sampai jek umah, trus diorang main kompang.. haha.. memang rase cam kenduri kawen da.. hahah..

Majlis tamat dalam kul 11 malam.. memang letih giler. tapi puas hati la.. semua nye ok saje.. hepi sangat2 untuk angah.. siap dapat sponsorkan cupcakes untuk hantaran die dan tetamu.. (walopon duit ku kehabisan dan kekeringan di bank. tapi demi adek tesayang.. rela je la.. heheh..).. hm.. pinggan mangkuk tak siap kemas lagik nih.. nasib baik da mintak cuti 2 hari.. hari selasa baru balik KL.. heheh.. cuti ni sambil2 larikan diri dari office.. huhuh.. sebab kawan2 kat office sume pegi bengkel kat JB.. hehehh.. boring ar tinggal kat office sorang2..

Ok la.. untuk angah dan achid (walaopon dorang tak bace, nak wat ucapan gak.. hahaha..), selamat menempuh alam pertunangan yang penuh cabaran dan dugaan nih.. harap korang sbar jek dalam menempuh sume dugaan tuh.. to angah, please be matured ok!!.. jangan jadi budak2 lagi.. awak da nak jadi isteri orang.. along bahagia tengok korang bahagia...(ceh3.. jiwang ar plak.. heheh.. ).. kalau ade masalh, bincang elok2 ok?? angah, stop menggatal or menggedik!! hahah.. along jek yang boley gatal2 or gedik2!! heheheh..

(^___^)v
XOXO

untuk pihak lelaki

daripada pihak mereka

bakal ibu mertua nya.. hehhe

moms from both side

cincin risik dan tunang

hantaran 2-2 belah pihak

angah bersama encik tunang

angah sarungkan cincin ke jari "Cik Bendul"..ngeh3~~

hahah.. sengih beso.. sebab orang usik.. hahhaha

12 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

*Dak kecikkk* said...

eh,kamo pow dapat cincin ea..best2

Rifqah said...

eheh.. dpt gk.. huhu.. sebab langkah bendul..(^__^)

ferienza hezra fara said...

wah besh....
nak gak la...
langkah bendul.
hehehe

Rifqah said...

fara:

tak best la.. best dpt cincin jek.. tapi nak dgr soklan2 cepumas tu yang tak best.. huhuh..

sahromnasrudin said...

selamat bertunang..darah manis nie..hati2, jgn banyak mkn gula tau tapi jgn plak makan garam huhuhuh...

Rifqah said...

en. sahrom:

owh.. adek yg betunang.. huhu.. kakak blom lg.. thanx 4 d wish.. nnt cube smpi kn.. hoho

m.k.z.e said...

nice entry...

kite agak pun...

tapi

selamat bertunang kepada angah

along nie bila plk?

Rifqah said...

En AA:

thanx.. kte angah.. heheh..

along??? hm... susah nak jawab tuh.. hhuuh... tak de orang nak masuk.. tunggu jek la.. huhhu

ezam said...

baru nak wish selamat bertunang...

seb baek baca sampai habis..

hehehehe..

thx drop by kt my blog...

Rifqah said...

en ezam:

heheh.. 2la.. sje jek nk wt kontrovesi nih.. hahah..

sme2.. thanx gak sudi singgah blog saye.. (^__^)v

Luffy said...

kalau adik aku pon langkah bendul... blh aku mintak cincin gak ker? haha

Rifqah said...

en Luffy:

bley gk kalau nak mintak.. tapi tak sure la dapat cincin ke dpt maki.. eheheh.. tapi my cousin dulu die bagi kat bakal abang ipar die kain ela sbb langkah bendul.. heheh.. tapi, lain tmpt, lain adat die kn.. ade tempat, bile nikah jek kire kene bagi hadiah. ade tmpt lain lak, mase tunang kene bagi.. depends la.. tapi tak wajib pown.. ikut kemampuan pihak lelaki tu la.. (^__^)v