K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 5, 2010

Journey To The East Coast - Day 1

Salam..

4 April, 6.30 pagi..

Pagi2 ahad yang sunyi nih.. menghangkut beg pack berisi baju cam da nak pegi camping setahun nih dengan beg sandang berisi laptop..lalu berjalan kaki menuju ke stesen LRT Cempaka yang dekat jek dengan umah.. (kalau dari pintu pagar la..tapi malang nye dari rumah nak ke pintu pagar, rase nye lagi jauh jarak dari pintu pagar ke LRT..uhuhuh..).. lagi beberapa meter nak sampai, tengok ade tren da blah..ARGHHH!~ sempat kew nih nak sampai KLIA??? huhuuh.. nebes gak nih.. bepeloh2 menunggu tren lagi 1 sampai.. ade la 15 minit tunggu, sampai la tren lagi 1.. masuk dalam tren, duduk.. eheheh.. hari minggu, mane ramai orang kan.. eh, ade mamat nih dok usha2 lak.. nak ape?? x penah tengok orang bawak beg banyak2 kew?? cocok mate baru tau.. (hahahah..pasan..tah2 die tengok benda lain ke..=p).... ish..rase cam lambat lak tren ni gerak.. cam nak tolong tekan jek minyak tuh..(??? minyak??hahah.. tren mane pakai minyak laaa!~ aahahaha!~)..owh.. eheh..silap.. hm.. sampai masjid jamek, trun, pi lintas jalan nak nek putra LRT laks menuju ke KL Central...eheheh.. malas nak lalu terowong kat bawah tuh.. jauh sangat nak jalan.. (^__^")7.. tak tunggu lame pown nak dapat tren tuh.. sampai KL Central, trus la bejalan mencari mane tempat nak naik ERL pi KLIA..ish..mane nih??? hehehhe.. lupe la.. baru jek 2 kali naik flight dari KLIA kan...hehehe..(jakun tol!!~~ hahaah!~~)..lantak ar kan.. bukan orang kaya, slalu bleh naik flight..time keje je la boley nak belagak naik flight pown..huhuhu.. okeh2..berenti mengarut.. hm.. pi usha kat mamak mamat jual tiket ERL tuh, tanye die "flight saye kul 8.40, kalau saye nak check-in kat cni sekarang, boley x agak2?? (sambil wat muke confident kunun..hahah)".. tengok jam da kul 7.15.. so da tau la jawapan ape kan.. sure la x boley.. hehehhe.. okla..teruskan perjalanan lagi.. hadoyai.. jauhnye perjalanan hari nih.. lepas bli tiket ERL, lari2 kejar ERL laks.. letak beg, duduk, tengok jam lagi..ARGHHHH!~~ sempat kew nak check-in nih??? huhuhuhu.. sepanjang perjalanan, mau 2 minit skali tengok jam kot..heheh..

Sampai KLIA 20 minit kemudian, terus kejar lift plak... erk...da cam main polis sentri la plak main kejar2 nih..heheh.. naik tingkat 5, nak pi check in plak.. da sampai atas, cari kaunter laks..eh.. mane nak check in ha?? lupe la..huhuh.. pi tanye kat sape tah dak nih.. tapi cam keje dengan MAS. die pown tunjuk la tempat.. lari2 lagi pi kaunter.. ehehe.. sempat lagi la.. blom kul 8 pown.. huhuhu.. da daftar tuh, pi merayau2 tah mane2..(sebenarnye cari pintu mane nak bi balai berlepas..da telupe..nak tanye orang malu..hahahahahahahaaaa!~~) oke2..da merayau siap masuk KFC, pi lak balai belepas.. letak beg kat tempat scan, amik balik, jalan lagi.. jalan2 sambil ber"sms" same kawan yang cube memesan kopok lekor..hahah.. sowi la.. tak dapat den nak nolong.. ish.. jauh nye pintu A 04 nih..penat da jalan nih.. nasib baik la pemandangan menarik kat dalam nih..(memang menarik2 mata dan hidungku.. tengok perfume..hhuhuuh..naseb baik wit tade..kalau tak da sambar sebotol..).. okeh2.. berenti mengarut.. huhu.. hm.. sampai pintu A 04 tuh dalam kul 8.10 kot.. tunggu lagi.. sambil2 call LPP negeri.. ish3..mane la diorang nih x jawab phone.. da banyak kali cube, x dapat gak.. haduih.. penin pale nih.. tak pela..nanti da sampai try lagi..

8.25pagi.. masuk ke perot pesawat (ish, apekah bahase ini??), seat kt depan2 jek.. heheh.. mesti la.. check in awal kan.. hohoho... dapat seat no 6A, dok tepi tingkap.. suke3.. dapat jek seat, simpan beg, duduk, trus bukak paper. inagt kan takde orang dok sebelah, upenye ade pak cik mak cik ni nak balik ganu duk sebelah.. mak cik nih tesenyum memandangku dan ku membalas senyuman nye (apekah???) ..eheheh.. teruskan pembacaan lagi.. owh..mak cik tuh nak mintak pinjam paper la.. heheh.. amik la mak cik.. bukan saye beli pownn.. (ckp dalam hati jek..hehehe).. pukul 8.40, take off. ade gak la jenguk2 kat luar tuh tengok pemandangan sket, pastu sambung lagi bace paper.. owh ye, sambil menyumbat tinge dengar walkman kat enpon nih..heheh.. tibe2 flight cam menurun plak.. eh, nape ea?? upenye da dekat nak sampai..loh..cepat nye.. tak sedar pown.. hehhe.. okeh.. landasan kat airport2 negeri nih memang pendek ea?? brek cam da emergency break jek..hohoho..sampai tuh, on enpon, try call negeri lagi, memang hampeh!!~ mane kah mereka??? adekah hari ni cuti?? owh tidak!!~ suda check dalam diari, mane de cuti hari nih.huhuhu.. okeh2, pi amik beg dulu.. lame la plak beg nih nak kuar.. da dapat beg, try call lagi..ha...dapat pown. .. selesai urusan dengan LPP negeri, balas sms jap. ade la akak polis datang tanye "tunggu beg lagi ke??".. saye jawab,"eh, xde..heheeh.." ..baru perasan, sume orang da blah dari situ, tinggal sorang2 jek..ngeee!!~ malu nyew!~~ huhuh!~~

Pukul 9.35 pagi da sampai ganu.. check in hotel pukul 1tghr.. ape nak wat nih???? boring seyh!! HUAAA!!~~ cari port nak melepak, jalan2 jumpe port depan tv.. chantek la.. bukak laptop, ingat ade wireless, tapi hampeh!!~ memang cis sungguh!!~ huh!! okeh.. tak pe.. layan novel Twillight:Eclipse yang maseh lom abes bace.. hohoh.. sejuk la.. x bley nak concentrate.. sangat sejookk!~~ boring nye lepak sorang2..huhu.. mule2 cam xde orang.. skali tuh ramai lak la pekerja kat airport ni lalu lalang.. siap usha2 lagi.. ello encik..kalau u pilot, i layan ok?? (hahahaha.. gile belagak x hengat.. cam la chantek sgt..=p)..lantak ar kan.. heheheh.. ingat kucin ke ngorat cm tuh..huh!!~ pura2 concentrate bace novel, padahal meluat dengan dorang nih..hahahha.. sambil2 tuh, jeling2 tengok tv.. pastu check diari la.. tengok jam,eh.. da kul 12?? tengok jalan2 cari makan, pastuh tengok melodi jap.. pukul 12.45 kuar cari teksi..

Orang Terengganu ni memang ramah ea?? saye yang tak bape nak ramah nih pown boley dok sembang2 dengan pak cik teksi nih..hehehe.. tak terasa lame pown dalam teksi tuh.. jap jek da sampai.. sampai hotel, pi check in, tukar duit, bayar tambang teksi, terus naik bilik..hm.. not bad la.. dok ka Hotel K.T. Mutiara.. sebelah ade kedai buku, sebelah lagi farmasi, seberang jalan Maybank, sebelah Maybank ialah CIMB, sebelah bangunan ade gerai makan.. stesen bas jek yang lom jumpe lagi..hehehe..owh..lagi 1, banyak polis la kat sini.. bagus tol.. dok saman kete yang parking sesuka hati..

Hm.. da naik bilik, letak barang2, trun balik nak beli toothpaste sebenarnye.. tapi suda terlupe.. pegi beli paper Metro Ahad, Berita Minggu dengan bateri jek.. naik atas, bace paper sambil tengok tv dan makan roti dengan tuna dan baked beans.. malas mau beli nasik bungkus.. makan itu jek.. heheh.. sambil2 tuh ber"sms" lagi dengan kawan.. lepas makan, lepak2 tengok tv, tetido plak..lame giler tido.. pukul 5.45 kot baru bangun.. ngantuk giler.. terus cuci2 muke, tukar baju, trun pegi farmasi beli toothpaste.. pastu pi beli nasik goreng dengan teh "o" peng (kate org ganu..eheheh..kalau saye yg kate, mesti huduh bunyi nye..=p).. lame nye mak cik ni masak.. siap hujan la plak.. sib baik tak lebat..da la de payung...huhu.. lame gak la tunggu nasik goreng.. kul 7 baru dapat.. nasib baik cepat balik.. sampai jek bilik, hujan makin lebat..hohoho..nasib baik..kalau tak, melepak la kat situ lame2..huuhhu..

aktiviti malam ni..hm.. ape lagi..berfesbuk same blogwalking la..hohooho.. ku pikirkan tiade internet di hotel ini..rupenye ade..ngeh3!~~ memandang rendah same hotel cam ayam nih..hohho.. x baik sungguh..tapi tak tau la kene cas ke tak..lupe nak tanye..kalau kena, memang masak la.. huhuuuu..sambil melayari internet(ceh!! skema la plak..hahha), tengok ABPBH.. tak fokus sangat pown kat ABPBH tuh.. tapi suke mase Along Cham, Yana & Saheizy Sam kuar..hahahha..memang lawak ar dorang.. teringat Adnan Sempit..buat orang gelak x hengat..hahahhah..best3!~~ owh ye..nak kene bitau ke sape menang malam tuh?? tak yah la ea?? korang pown tau kan..=p

Hm..sewonok gak berblogwalking nih.. dapat kawan baru sorang.. siap add dalam fesbuk lagi.. TQ pade Mofasad coz sudi drop by dan bagi kate2 semangat tuh..(^__^)v..saye budak baru belajar, sile beri tunjuk ajar..(ceh! apekah??? pantun ke??? hahahahha..lain macam jek bunyi..=p)..

Aktiviti tamat pukul 1.15pagi..eheheh.. itu pown setelah mendapat kesedaran yang besok kene keje..mau pegi melihat anak-anak kambing ku di Kuala Berang dan Kampung Pelam..

Hahahahah..banyak tak tulis??? mesti bepinau mata korang nak bace kan??? hahahah.. sile2..bace lagi kalau rajin..ngeh3!!~~

Okeh la.. ade sambungan..esok sambung Day 2 pulak..hahah.. juling la mate korang nak bace..(eleh..cam la dorang nak bace sangat.lalalala!~)..hohoho..lantak ar kan.. nak bace sile kan, x mo pown x pe..=p

Okeh la.. papai sume...

(^__^)v
XOXO

ade sikit gambar ku menggedik kat airport..hahahhaha...sile la tengok kalau sudi..=p


erk..saje je gedik amek gamba nih.. kabur lak tuh..hohoho..=p

ahahah...sowi la..camera murah..nak wat cmne..terkabur gambar ku yang da makin "chumel" nih..huhuuhuhuh

bag pack ku yang besar..(^__^)v

novel pebret ku yang yang susah sangat nak cari hari tuh..huhu... siap kene tempah lagi.. upenye 2 minggu lepas tuh, belambak ade kat MPH Alamanda..memang hampeh!!

hahahah..kunun2 bace novel..eh..memang bace la..ade la gerak 3 muka surat kot..hahahah

tempat ku beradu di Hotel K.T Mutiara..hohohoho

erk..ni pown nk amik gamba ke??? lalalalaaa!~~

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

m.k.z.e said...

hahaha

teh 'o' peng

saper yg mengajar 2

hehehe

Rifqah said...

erk.. cam typing error jek tuh.. ahah... bkn en AA ke yang ajar?? heheh.. =p