K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

Eh.. 2011 da nak sampai la...

Assalamualaikum..

Tahun 2010 da nak meninggalkan kita. apa pencapaian yang kita da buat sepanjang tahun 2010 ni?

Ewah3!!~ ayat cam cikgu skolah. skema kemain lagi. hahahha... ok2.. takmo seryes2 sangat. aku terasa poyo plak.

Cepat kan masa berlalu?? aku rasa macam baru je tahun 2010. da nak masuk 2011 rupanya. sepanjang 2010, banyak peristiwa yang berlaku dalam hidup aku. semua tu buat aku lebih matang, lebih berhati2 dan yang utama sekali, apa yang menimpa aku terbalas dengan sesuatu yang cukup indah dan manis sekali.

1 Januari 2010, ada orang gile tetiba ajak aku kawen. hahahah.. caya tak? seryes. betul. dan aku percaya cakap dia. bodohkan? hehehe.. lama kitorang berhubung tapi tak pernah jumpa. aku tak tau kenapa aku bodoh masa tu. hahaha.. memang seryes bodoh. sila kira berapa banyak bodoh yang aku da tulis. itu menandakan yang perbuatan aku memang betul2 bodoh. adek2, jangan ikut benda bodoh ni ye?? semua berakhir bila aku dapat tau dia ada girlfren lain. ok. fine. lain kali terus terang, jangan buat aku macam orang bangang.

Tapi..tapi.. tapi... aku bersyukur. dengan benda bodoh yang aku da buat tu, aku jumpa soulmate aku sekarang. Alhamdulillah.. tercapai gak 1 daripada harapan aku untuk tahun 2010 which is jumpa jodoh. heheheh. gatal kemain lagi. 12 Mei 2010, salam perkenalan dari dia di fesbuk. masa ni aku tengah nak merawat luka la konon2. hahah.. tetiba muncul plak dak ni. aku layan kan aje. aku stalk fb dia. korek post2 kat wall dia. siasat kawan2 dia. gila kan aku? aku tak nak pisang berbuah 2kali. aku taknak kena kencing lagi. hasil siasatan, aku berpuas hati. pecaya tak aku yang set date untuk kitorang? hahaha.. seryes ni. aku yang tentukan tarikh nak jumpa. dan tarikh yang aku pilih 12 June. Aku ada cerita pasal 12 June tu kat entry ni-----> 12 June 2010

Pertemuan pertama, kitorang jatuh cinta. Alhamdulillah family 2-2 pihak suka. kitorang tak amik masa lama, tak nak buang masa becinta lama2 dan sekarang membilang hari untuk disatukan. bersyukur sangat2 ditemukan dengan En. Nazmi yang sangat2 penyayang, sangat baik dan cukup indah dimata aku. aku bersyukur jugak dengan benda bodoh yang aku buat tu lah yang menyebabkan aku terbuka hati nak kenal En. Nazmi. terima kasih gak la kat orang gila tu kan? hehehe.. eh.. sori. panggil orang gila lak.

1 daripada harapan aku untuk 2010 da hampir tercapai. ada lagi yang belum tercapai. nak beli rumah, bayar hutang ptptn *liat sungguh nak bayar.. hahah* dan yang penting sekali, nak kurus!! hahah.. tah bila nak kurus tah. bukan kurus sangat sampai tinggal tulang. cukup la sekadar dapat BMI yang ideal. heheheh.. nak join fitness centre kewangan terhad. adeh... En. Nazmi, boleh tak support yuran ahli untuk saya??? hehhehehe...

so, kira aci tak kalau azam 2010 yang belum tercapai, carry forward ke 2011??? hahahha.. 2011 nak tambah 1 lagi harapan.. harap2 nya, penghujung 2011 aku dan En. Nazmi da hidup bertiga. orang ke-3 bukan bemaksud madu ye. harap maklum. En. Nazmi sila jangan nak berangan nak bukak cawangan lain. orang ke-3 tu anak la. da kawen mesti nak anak, kan? hahah.... eh. ini bukan gatal ke miang ke apa. mesti lah berfikiran jauh, merancang. umur da makin lanjut ni. hahahah.. lambat sangat nanti kilang dah tak beroperasi. mogok pekerja2nya. heheh..

korang plak, apa azam korang?? hehhehe.. carry forward gak ke??

(^___^)
XOXO

note: 2011 da nak menjengah. cik rifqah, da sedia nak jadi puan???

Thursday, December 30, 2010

Esok cuti tapi aku kecewa


Assalamualaikum..

Malaysia menang!!! oyeahhh!!~ tetiba je beminat dengan bola sepak malaysia. padahal sebelum ni x berapa minat pon dengan bola sepak ni. world cup je yang aku layan sebab 4tahun sekali. hehehe.. terima kasih banyak2 kat player malaysia sebab menang piala ni. sebab korang menang la kitorang ni dapat cuti esok. heheheh.. best3!!~ menang2 la selalu ea? boleh cuti lagi.. *tak guna tol!!~ hahah*

Our Hero!! Malaysia Boleh!!

game malam tadi aku tengok kat rumah jek. tak kose mak nak melepak kat mamak sorang2. kalau ada En. Nazmi ok gak. hehe.. En. Nazmi tengok kat kedai mamak kat rumah dia. kat jb la. kalau kat KL, sure aku da temankan. eheh. *gelak gatal!*. eh, cemas tau tengok diorang main. rasa cam nak gugur jantung ni. geram pon ada. hahahha.. sampai kan tak nak tengok sebab takut malaysia kalah. boleh gitu. da tak pasal2 telepas tengok yang malaysia dapat gol 1. 2 gol indon, tengok plak tu. heheh.. dalam pada suara takde malu2 nak keluar ni, tambah sakit tekak+batuk2 lagi, besorak+menjerit tak hingat. nak gak jerit2 walaupun cam seksa nak keluarkan suara. semangat punye pasal.


Aku sengaja letak gamba ni konon tak nampak cute. tapi tetap cute. *sigh*. oww.. tapi.. tapi.. tapi.. dia da ada gurlfren. so, gadis2, ibu2, kakak2, sila kecewa. hehehe. ni blog awek si KFCM ni.
http://jejariruncing.blogspot.com

tak sia2 mak keluarkan suara seksi mak ni nyah.. menang gak u'olls. ni yang mak sayang tau! nak2 keeper chumel tuh. sayang lebih la kat keeper. banyak bola yang bejaya diselamatkan. walaupun telepas gak 2 biji, tapi tak kisah la. u r the hero la Khairul Fahmi!!~ nak signnn!!!!~ ok. sila jangan melebih2 ye cik rifqah. dia da ada gurlfren. dan..dan..dannn... kamu da nak kawen. sila sedar diri ye? *erk.. eheheh.. x boleh ea? =p*

lepas ni harap2 nya pasukan bola sepak Malaysia akan mencapai lebih banyak kejayaan lagi. jangan sekali ni je menang. kalau boleh, bejuang sampai dapat masuk world cup! tak kisah la tahun berapa pun kan??? heheheh...

Congratulations and all the best

muah3 kat sume player. keeper kasi lebih sikit. ops. heheh.. telebih suda.

chow.

(^___^)
XOXO


note: bila menang sokong kemain lagi... cuba kalau kalah.. mesti kutuk sampai lebam, kan?

note2: aku kecewa sebab esok cuti tapi aku tak boleh balik kampung!! WAAAAAA!!!! NAK BALIKKKKK!!!!!!

Wednesday, December 29, 2010

cerita pasal hantu da basi

Assalamualaikum.. (^__^)


weekend hari tu aku tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. ye. aku tau. da basi kot citer tu. heh. nak buat cam ne... time2 balik kampung je la aku dapat tengok wayang dengan En. Nazmi. aku suke tengok citer mamat khalid. seryes citer santai tak wat pala otak bebelit nak bepikir. cume citer estet je yang aku tak tengok. aku rasa farid kamil tak mampu nak menarik minat aku berbanding awie. hahah.. awie lagi best! aku tengok cite ni kat MBO Kluang Parade. seryes tak best panggung ni. tapi sebab citer ni ada kat sini je, tepaksa la.. nasib baik citer best gile. hahah.. gelak je keje nya. tapi ada gak part yang aku tutup mata. *citer lawak pon tutup2 mata bagai*. tapi konsentrasi sedikit terganggu. mana tak nya, mane nak tengok citer, nak wat aksi geli2 lagi dengan En.Nazmi. hahahah.. gile!! bukan. ni yang sebenarnye.. aku batuk2+sakit tekak+tekak bengkak da 2 minggu. so, sepanjang tengok cite ni, bukan konsentrasi aku je teganggu, En. Nazmi teganggu, malah orang depan2 aku pon. sure bengang diorang dengan aku. tebatuk2 pon sebok nak tengok wayang. ceh! tapi tak kisah la. yang penting dapat gak aku tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. memang 4 bintang la aku bagi. paling aku suka diorang sebut, "ce crite, ce crite." hahahah.. seryes aku gelak.*gelak la sangat.. padahal kluar angin je lebih..haish..*

hm.. masuk ni, da 3 minggu aku batuk2+sakit tekak. puas kene bebel dengan En. Nazmi, baru la minggu lepas aku pegi klinik. before pegi klinik, aku cuma batuk2+sakit tekak jek. pegi klinik, dapat antibiotik+ubat batuk. makan 2-2 tu hasilnya, suara malu2 nak keluar. kadang2 keluar angin jek lebih. siap kena bahan dengan En. Nazmi. dia suh aku sembang guna mesej, tak yah cakap. bukan dengar pon. hahah.. da aku kalau nak cakap kena bisik kat telinga die. eh? bisik2? hahahah.. tet!! sampai nak order makan pon, aku kena mintak tolong dia order kan sebab budak amik order tu tak dengar pon aku cakap apa. kronik gile sakit tekak aku nih. isnin masuk keje, kena bahan dengan budak2 opis plak. bos aku siap kutuk kata suara aku cam angsa belakang rumah dia. hahah.. bukan suara aku cam angsa tu, tapi angsa tu yang suara cam aku. ok. stop merepek.

hari ni, suara aku da beransur2 ok. takde la cakap keluar angin je lebih, suara tah ke mana2. batuk pon da bekurang. ada plak bagi idea kat aku suh makan aiskrim. hahah.. En. Nazmi siap paksa aku makan aiskrim. suma gara2 adek aku yang kena tahan wad sebab tonsil bengkak. dia kena makan aiskrim untuk surut kan tonsil. so, diorang yang lain bajet aku pon camtu, da paksa aku makan aiskrim. hahah.. tapi best apa kena paksa makan aiskrim. nasib baik aiskrim kan? oww.. adik aku boleh buat lawak lucah kat aku. siot sungguh. "takpe, da kawen nanti hari2 dapat aiskrim free," what the???? hahahha.. bongok sungguh angah. even cakap bisik2, En. Nazmi kat sebelah dengar la ngok!! tapi dia pura2 tak dengar. dan.. ye. aku sangat malu rasa cam nak nyorok bawah katil. hampeh angah! tau la ko da kawen! cisss!!

aku bosan sebenarnye.. tu yang dok menaip entry baru.. hehehe.. takde menda dah nak merepek. eh. jap. nak wish kat budak2 ni..

-

-

-

-

-

-

-

v

Munirah & pasangan

dan

Ashraf & Hafizul

Selamat Pengantin Baru untuk korang.. semoga dikurniakan anak2 yang soleh & solehah. semoga ikatan kekal hingga akhir hayat dan ke syurga.. amin3.

gambar diorang takde. malas nak tepek. hehe.. aku tepek muka aku dengan En. Nazmi je la ye. oww.. diorang ni kawan2 aku dari diploma pertanian kat UPM dulu sampai la sambung bacelor sains pertanian pon sama course dengan diorang. hehehhehh.. 7 tahun tu...

ok. chow.

(^___^)
XOXO

budak chomel tembam & budak sepet


merenung masa depan ke??

note: lagi sebulan, giliran aku plak. eh, lagi sebulan???

Tuesday, December 21, 2010

benci bila kena ucap "good bye, sayang."

assalamualaikum sume.. *eh.. slalu type pendek2 je.. ni penuh lak.. heheh*.


eh??? gigih sungguh update 2 entry 1 hari kan??? hehehehheh..actually aku da taip awal entry ni, tapi baru nak publish hari ni. ingat kan pagi tadi nak publish. skali tu baru perasan hari ni birthday blog aku. hehehhh.. aku just nak cite pasal hujung minggu aku je. hahahah.. hujung minggu yang terbaik & terindah stakat ni..

hujung minggu aku, sangat2 best.. tapi penutup nye sangat la tak best.. arghhhh!!!!!

jumaat, 7ptg En. Nazmi sampai KL. aktiviti malam tu, makan kat Wong Solo Bandar Baru Bangi, jalan2 kat Putrajaya, round2 downtown dan uptown. sian En. Nazmi.. sampai2 KL hujan la plak. walaupun hujan, kitorang pegi gak bejalan2. pegi putrajaya bawak En. Nazmi pusing2 kat Putrajaya, brenti kat jambatan. baru turun 2 minit, polis sampai. hahahahahha... hampes sungguh!!~ terus la blah.. motif nak tunggu kan?? hehehhe.. lepas round2 Putrajay, pegi check in kat Dynasty Hotel. eh.. En. Nazmi je yang check in ye. aku tolong teman dengan tolong register jek. nak biar En. Nazmi buat sorang2?? alamat dia tido dalam kete je nanti. hahah.. 2 pun lama gila nak check in. pukul 12mlm baru siap. letih aku tunggu. da dapat kunci, pegi usha bilik jap. kang sesat plak dak ni kat hotel yang banyak sangat tingkat ni. tah ceruk mana bilik. dapat executive suite plak tu. hamik ko dok sensorang kat bilik besa tuh. hahahah.. da la sejuk.. kesian la hai dengan orang yang tade lemak ni.. hahahha.. nak tolong bagi panas, belum boleh lagi. hahahahah... gatal! malam tu, merayau pegi downtown cheras dan uptown setapak. oleh kerana cuaca gerimis2 manja, tak ramai la orang. jalan dengan agak selesa la. yang tak selesa, tudung aku basah ditimpa dek gerimis manje2. memang gerimis skit, tapi da berjam2 dok tadah, basah gak la tudung kan. balik anta En. Nazmi kat hotel, aku sampai rumah pukul 3. dak2 kecit kat umah tak tido lagi. eheheh.. kesian.. datang KL, teperap jek kat umah..



sabtu, pukul 10pagi da tecongok depan hotel. gigih gila bangun pagi2 sebab nak shopping. macam biasa, park dekat belakang menara cimb sebelah sogo. amik duit, sarapan bagai baru la SHOPPING!!!~ oooyeah!!~ aktiviti paling indah.. hahah.. tapi beli barang En. Nazmi je yang banyak. barang aku cuma handbag je sebuah. hehehe.. untung En. Nazmi. Bayar handbag aku dengan perfume sendiri jek. heheh.. perfume aku da beli awal2 da.. habis meround sogo, pegi midvalley. ARGHHHHHH!! becinta nak cari parking. siap merajok kecik ati bagai, baru la dapat parking. hahahahha.. sengal jek perangai. round2 midvalley konon2 nak cari kedai scholl.. takde rupanya ea??? hahahha.. kesian En. Nazmi kena jalan pusing2 1 midvalley. sambil2 tu aku cari kasut untuk wedding.. takde plak yang bekenan. habis sume kedai kasut selagi ada aku heret En. Nazmi masuk.. tapi last2 takde yang bekenan pon.. eh, bukan tak bekenan.. ada jek yang bekenan.. tapi tak rasa nak beli. hahha.. ada yang bekenan, tinggi sangat la plak. kalau da sampai 4inci, mau menangis aku nak pakai. GILA!!! hahahah.. da la kenduri side En. Nazmi nak kena panjat bukit yang agak tinggi. mau menangis aku nak jalan. nak suh En. Nazmi dukung???? sila jangan nak mimpi lebih2. kaki aku pon belum tentu dia boleh angkat. hahahahahah.. habis meround kat midvalley, En. Nazmi ajak pegi kat pasar Chow Kit. aku main bawak jek. hahahah.. tapi aku rasa macam silap pegi la. takde pon pasar besar2. bundle banyak la.. kat Lorong Haji Taib. hahahahahaha... meround jap, baru pegi makan. perut da siap masuk angin. kepala pon 2-2 da masuk angin. memang bolah jadi puting beliung sebab da letih sangat. bajet nak pegi i-city, tapi tak jadi sebab da tak larat nak jalan. En. Nazmi kata kalau nak hangout lagi, kene pegi tempat yang tak yah bejalan. duduk jek. ceh! last2 da lepas makan, dia ajak balik. pasal da takde mood nak bejalan. kira okla gak. kaki aku pon da letih nak pijak cluctch, minyak dengan break. huhuhuu...

En. Nazmi dengan kasutnye.. saya suka kasut ni.. (^___^)


belek2 kasut lain plak


kau dan aku


ahad, pukul 9.30 pagi da sampai hotel. bajet En. Nazmi da siap. belum rupanya. tengah tido lagi!! ceh!!!~ da tu takkan aku nak tunggu kat dalam kete sorang2 kat tempat parking mengerikan. lepak la kat hotel. sila jangan salah paham ye. aku tak masuk pon bilik dia. aku tunggu kat ruang pejabat jek. dia masuk bilik siap kunci pintu. hahaha.. siap kemas2, check out. pegi breakfast kat tempat aku selalu lepak masa study kat maulana depan kilang coklat berryl's. lepas breakfast, pegi Alamanda. bajet nak cari gak sandal scholl, belt untuk En. Nazmi dan kasut En. Nazmi nak pakai masa wedding nanti.. puas meround takde plak jual kasut Scholl ek?? belt yang dia bekenan pon takde. tapi aku jumpa gak kasut nak pakai masa wedding. sekali tengok, terus try. berkenan, terus beli. takde pandang kasut lain walaupun En. Nazmi cuba membakar aku bila masuk kedai lain, "cantiknye kasut putih tu... *sambil gelak2*". ceh!! sengaja je tau!!~ da merayau kat Alamanda pegi plak The Mines. dulu ada kedai scholl kat situ. bila aku pegi ahad lepas, da takde plak. hampeh jek. da takde barang yang nak dicari, blah la dari The Mines. makan kat restoran Anjung seberang komuter serdang. lepas lunch, solat kat masjid UPM. terus pegi Bukit Jalil. sampai sana dekat pukul 4. tiket pukul 6. ada lagi 2 jam. lepak2, borak2 dalam kete sementara nak tunggu pukul 6.. haaaa.... ni yang paling tak best nih.. tah napa aku touching sangat. hahahahahah... sedih gile siot!!!~ sebelum ni kalau jumpa dia pon, balik mana ada anta2 bagai. da tentu la aku balik dari rumah. ni kena anta dia kat stesen bas, tunggu dia naik bas, pastu nak bubbye2 lagi.. ARGHHHH!!!!~ sangat tak best!!! huhuhhuhuhu!!!! ni baru anta tunang.. lagi 2 bulan nak anta hubby plak.. adoi la... mesti lagi sedih.. huhuhuhuhu.. sangat tak best!! boleh plak aku ternanges. ok. aku ter ye. bukan aku sengaja. tiba2 jek air mata ni gedik nak jatuh. eeeeee... penat aku tahan2. hahahah.. hampes. aku tak penah nanges depan dia. aku tak suka dia nampak aku lembik. da tetiba dia nampak plak. hahah.. tu pon jenuh sorok2 muka ni ha.. haish... sengal jek perangai kan??? tah pape.. lagi dia cakap dah, lagi banyak lak yang turun.. eh... gedik tol kolam air mata ni tau.. berenti la.. hhehehehh.. camne nak brenti kalau da tetiba masa tengah bejurai2 tetiba ada plak lagu "Baik2 Sayang by Wali Band". da tu boleh la plak dia nyanyi lagu tu.. eeeee.. lagi la gedik2 tak mo berenti ni.. da merah2 biji mata. sapa nak betanggungjawab??? abes la orang nampak mata merah2 dalam hati berkata, "nangis la tu anta tah boipren ke, tunang ke, laki ke balik.." hahahaha.. sengal betul. masa yang tak aku tunggu, tiba gak.. uhuhuhu... sedih nya anta kesayangan balik naik bas. lepas salam2, peluk2, kissing2, *ok, aku tipu. hahahah.. berani aku nak buat macam tu??? gila!!* eheheh... lepas pesan macam2, dia naik bas, aku tunggu sampai dia da duduk. da duduk, pegi tepi bas, lambai2 jap terus pegi kat kete. heheheh.. pegi kat keta sambung nanges. hahahahahahaahha.. tak leh blah tol!!! gembeng tol cik Rifqah ni. tak kental tol jiwa tu. apa la. baru anta tunang. hahahaha.. sengal2!!!

aku memang benci bila kena say good bye pada orang yang aku sayang. memang la kita akan jumpa lagi.. tapi kita taktau sempat ke kita jumpa dalam keadaan masih bernyawa, kan?? kalau boleh, aku nak semua kesayangan aku ada di sisi aku. tapi mana boleh macam tu kan. apa pun, kita kena kuat, tabah, terus kan kehidupan. eh??? nape ucapan cam ada orang mati ni??? heheh.. takde la.. kena la kuat untuk mengharungi hidup sorang kat kutub utara, sorang kat kutub selatan, kan?? dugaan betol la.. huhuhu...

kutub utara kutub selatan


chow!!

XOXO

note: jarak takkan pernah menggugat kasih, sayang, cinta aku untuk dia. ewaahhhh!!!~ hahahah!!~

Happy Birthday Baby Sayang!!~

Euwww... gediks nya tajuk.. muahahahah...

Eh??? Da setahun la usia blog ni.... wahhhh.. da setahun gak aku merapu kat sini.. korek2 balik entry first dulu, rasa cam nak lempang diri sendiri plak. hahahahaha... teruk betul penulisan aku. bahasa bajet cam budak2 baru nak naik.. bajet manje2 la konon... euuwwww... merapu jek... hehehehhh... dulu memula aku cam susah nak guna kata nama diri "aku". so, guna la "saya". bajet cam besopan la. ye la.. orang baru.. hahahha.. but, itu lah aku sebenarnya in reality. kalau baru2 kenal, memang seryes aku skema ber saya-awak. hahahah.. pada aku, kalau terus cakap aku-kau, cam tak sopan la plak. coz kita kan baru kenal. then, da lama aku menulis kat sini, baru la aku berani nak guna kata nama diri "aku". macam la sekarang nih.

Kenapa aku tulis blog??? bukan sebab syok tengok orang ada blog, jadi aku pon buat blog. tak pon... aku buat blog sebab kat dalam blog ni aku boleh curah kan semua yang aku rasa. rasa sedih, gembira, marah, geram, kecewa... aku rasa lega bila dapat tulis semua nya. kadang2 ada perkara tu, kita tak boleh nak cakap. tapi kalau disimpan dalam hati, sakit je rasanya. so, cara aku meluahkan, aku tulis. tulis semua2 tu dengan harapan benda yang tak best, yang buat aku sedih, buat aku marah tu semua, tinggal kat dalam tulisan aku. da tak lekat dalam hati dan kepala otak aku nih. kadang2 bila tiba angin jiwang aku sampai, mula la.. hahahah.. abes kuar ayat bunga2. ehehehe.. masa taip tak pikir apa. da lama2 baca balik, "eh??? aku ke yang tulis ni???" hahahaahah...

apa2 pun aku nak wish

HAPPY BIRTHDAY TO MY HEART.MY LIFE.MY LUV

semoga tuan punya blog dapat post entry yang lebih baik, ada pengajaran, takde merapu jek keje nya... hehehhe..

chow!!~

(^___^)

Sunday, December 12, 2010

B.I.L.A.R.I.N.D.U



Salam

Eh?? post entry baru di hari minggu?? hahahha... selalu nya aku malas nak on9 bile hujung minggu.. hahah.. camne nak rajin nye.. ahad aku gerak balik dari johor ke KL. takkan nak on9 tengah2 drive kot.. hohohoh... kalau da sampai KL tu, xde makne nya aku nak on9. baik aku tido. isnin da kene keje.. hehehhh..

actually, hari ni aku kene pegi pengerang.. sape2 yang tak tau pengerang kat ne, pi la google.. tapi aku tak jamin korang boleh jumpe ke tak.. heheh.. nak gi pengerang, lalu la rumah aku, rumah tunang aku. kalau tau nak kene pegi pengerang, memang sah2 la aku balik kampung hari jumaat hari tu. ni da last minute baru tau, malas la aku nak balik kampung. lagi pon aku malas nak drive. tumpang dak opis aku jek.

hm... apa lagi aku nak tulis ha?? hahaha... takde motif sebenarnye.. layan gambar dulu la ea??

ni dinner aku malam tadi.. heheh.. mak cu aku takde kat umah, so rajin la aku masak.. sebab aku malas nak mencemar duli turun rumah semata2 nak beli makanan kat kedai bawah umah aku ni. aku rela lagi memasak apa yang ada kat dapur dari kene turun pegi kedai. heheh.. *kalau da dasar pemalas tu, takleh nak kate apa la...* semalam aktiviti aku tido sepanjang hari. memang tak senonoh punye anak dara. camne nak kawen camni?? heheh.. actually, tido sepanjang hari sebab aku tak sihat..*tipu!! alasan!! huh!!* eh.. ni betul ni.. memang tak sihat. pale pon sakit. jadi aku tido jek la. heheheh.. dengan tak makan nye. da petang kul 5 lebih baru la aku makan. tu pon makan roti.. dan oleh kerana En. Tunang suda sound aku suh makan, aku pon dengan rajin nye masak la makaroni goreng.. *sebenarnya memang nak masak dari pagi tadi.. tapi sebab tido itu indah, malam baru masak.. hhohohho*. dan ini lah hasilnye..

makaroni goreng pedas.. sangat pedas ok!!! hahahha... aku ingat cili kering tu tak pedas sangat. tah bape banyak aku letak. bedengung telinga aku makan. nak hilang kan pedas bedengung, makan lak potato wedges.. eh, betol ke eja tu?? da lama tak memasak. sekali sekala memasak, kira ok la rasanye. takde la rasa yang aneh2.. hehehhe..

eh?? apa kene mengena makanan dengan rindu ni??? hheheh.. memang tade kena mengena pon.. sebenarnye aku rindu kat budak ni ha..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

V


En. Nazmi

aku rindu kat budak ni ha.. minggu ni dia super busy. busy sampai tak sempat nak mesej tunang dia, tak sempat nak call tunang dia. nasib baik la dapat tunang yang memahami ni.. *tipuk!!! padahal majok bagai nak rak!! hahahahaha* bukan la majok.. makan ati gak sebab geram.. hahaha.. harus la geram. orang lain busy gak.. sempat jek nak mesej tunang ke, gurlfren ke, bini ke.. ni tak mesej langsung.. ceh!! aku gak yang mesej.. tu pon slalu silap timing. temesej mase dia tengah keje. tu la, sapa suh tak bitau nak gi keje malam?? da tekacau mase keje. heheh.. so, sepanjang minggu ni, kurang la mesej, kurang bebual. nak buat camne.. da En. Tunang busy mencari rezeki buat bekalan masa depan. nanti nak kena tanggung bini yang besar ni ha... hahahah... nasib baik da jadi kebiasaan nak gi keje, aku call die dulu. kirenye dalam sehari, ade la gak kitorang besembang walaupun 2-3minit jek.. heheh.. pagi2 kul 6.30 mesti call. even die tak penah suruh. kalau tak call 1 hari, rasa cam ada benda kurang 1 hari tu. penah gak aku mogok tak mo call. hahah.. lepas tu aku yang cam serba tak kena. die pon cam ala-ala majok dengan aku. takde orang nak kejut katanye.. heheh.. padahal boleh jek bangun sendiri. tapi bila da tebiasa ni, bila tak buat dan takde orang kejut, terasa la lain kan?? hahah.. manje betol en. tunang nih.. =p.


actually, hari ni genap suda sebulan kitorang betunang. eh??? da sebulan??? cepatnye mase belalu.. ade lagi masa lagi sebulan 3 minggu sehari jek lagi sebelum wedding kitorang.. hohohoho.. neves3!!~ banyakkkkkk lagi mende tak siap nih!!! rasa cam tak cukup masa.. huhuh... preparation??? aku rasa suku pon belum.. huhuhuhuu... borang pon tak settle lagi.. aish.. barang2?? lagi la.. minggu depan baru hegeh2 nak gi beli. takpe2.. buat pelan2.. jangan kelam kabut..

hm.. jodoh.. susah nak kata kan?? aku baru je kenal En. Nazmi ni. kitorang kenal 12 Mei 2010. 1st jumpa 12 Jun 2010 dan 12 November 2010 betunang. macam best kan tarikh2 tu?? semua kebetulan.. tapi tak plak amik tarikh wedding tu 12hb.. heheheheh.. sapa2 yang baca blog aku dari awal, mesti ada tebaca kisah2 sedih aku dulu kan?? tapi da buang kot rasa nye.. hahah..malas nak ingat crite da lepas. tapi besyukur gak la. dengan kesilapan yang aku buat tu, aku jumpa En. Namzi ni. kalau tak kerana silap langkah dulu, takde la aku layan En. Nazmi ni kot. heheheh.. tu la orang kata jodoh. jodoh ni kadang2 tak yah cari jauh2.. dia sebenarnye ade je kat depan mata kita. cuma kita je tak sedar itu jodoh kita. sama la cam aku dengan En. Nazmi. jauh2 aku cari, rupenye orang dekat jek.. ahhaha.. takpela.. orang kata senang. takde la gaduh nak balik raya, kan???? *takde maknenye tak gaduh.. boleh jamin nanti perang gak.. ahhahaha*.

hm.. aku harap jodoh aku panjang dengan En. Nazmi. aku harap jodoh kitorang sampai ke syurga-Nya.. amin3..

The Rings

Oww.. hari ni anniversary ibu dengan ayah aku la... heheh.. walaupun diorang tak baca blog aku ni, aku nak wish gak.

Happy 28th Anniversary ibu & ayah!!!

Along sayangggg sangat3 ibu dan ayah. moga ikatan kekal hingga ke syurga. kekal bahagia dunia dan akhirat.. amin3...

eh.. panjang suda repekan kali ni.. okla.. chow dulu ye.. ade kesempatan, aku merepek lagi kat sini. adios!!~

(^___^)v
XOXO


note: entry ni aku type dari pukul 3.30 pagi.. pukul 8 pagi nak gerak pi pengerang. alamat rabak la mata aku nih.. huhuhu

note2: rindu giler dengan en. tunang ni.. tak saba mau tunggu die trun KL. mau SHOPPING!!!~ yeay!!!

Wednesday, December 8, 2010

tak de perasaan

salam

satu perubahan yang ada kat aku sejak akhir-akhir ni.. dulu bile aku geram, marah sangat2, bengang sangat, mudah je aku nangis.. tapi sekarang susah da nak tengok aku nangis. air mata da mahal sangat nak klua da. dulu memang senang jek nak nangis.. nangis tu best tau.. boleh lega kan hati dengan perasaan yang da kusut macam ape tah.. tapi bila da tak boleh nangis... sakit dia susah nak kata.. rasa ada yang tebuku, tapi tak boleh lepas.. semua buat mood jadi tak menentu, kepala pon jadi sakit.. kalau mase boleh solat, boleh gak la pegi solat ke, ngaji ke.. kalau tengah cuti?? boleh gak la.. boleh la bezikir.. heheh.. tapi kalau dapat nangis, lega gak rasa nye..tapi daripada kite pilih menangis, baik pilih ketawa.. ketawa pon boleh lega kan stress.. lagi 1, awet muda. tapi tak leh la ketawa banyak2.. tak elok.

hm... tengah kusut sebenarnya.. banyak sangat yang tebuku tapi tak tau nak luah kan macam mana.. dah tak teluah.. kadang2 bila luahkan, aku yang kena balik.. sampai aku da malas nak cakap pape.. aku simpan selagi aku mampu.. tapi aku takut bile aku da tak mampu, meletup..semuanya da telambat masa tu.. sekarang pon bila aku kecik ati ke, bengang ke, marah ke, aku cume diam. cakap sikit2, letak phone, pejam mata dan tido. kalau dulu, sempat gak nanges sampai tetido. sekarang da takde rasa tu.. aku da jadi macam patung, takde perasaan. aku rasa da keras hati sangat da. aku nak luah, tapi takde kekuatan. aku tak tau nak mula dari mana, aku tak tau nak luahkan macam mana..

aku masih mencuba.. mencuba untuk memahami, mencuba untuk menjaga hati selagi aku mampu, memahami karakter, tingkah laku, perangai.. sedang mencuba. semoga aku terus dikurniakan kekuatan, kesabaran untuk menempuh semua dugaan tu.. dugaan tu bukan dugaan aku dengan dia je.. banyak lagi dugaan lain yang aku perlu lalui.. aku kena sabar..

ok2... lupa kan cite kusut2 tu..eh.. bukan lupa kan.. simpan dulu.. kite pikir lain kali ea.. heheh.. weekend hari tu aku pegi kursus kawen.. *lagi 2bln nak kawen baru hegeh2 nak pegi kursus!!~ hohho* best sangat2.. hahah.. ustaz dengan ustazah nye kebanyakan nye orang jawa.. seronok dengar diorang speaking jawa.. banyak info, ilmu yang aku dapat.. masa tu da takde nak malu2 da.. heheheh.. kata nak kawen.. mane la boleh nak malu2.. lagi pun benda normal.. aku tak sure kursus kat negeri lain macam mana.. tapi kursus kat johor, 2 hari penuh pagi petang.. tu pun rasa cam tak cukup masa.. kursus cam ekspress semacam jek.. patut la dengar2 rumors kate kursus kawen nak dipanjang kan jadi 3hari.. tapi banyak masalah gak nak kursus sampai 3hari.. kalau orang yang susah dapat cuti tu, memang teruk la.. aku nasib baik senang nak cuti..

hm.. bila da pegi kursus, dengar kursus, kadang2 rasa cam belum cukup ready.. macam banyak sangat benda yang perlu dikukuhkan sebelum betul2 amik keputusan nak kawen.. tapi kalau terlalu fikirkan kekurangan tu semua, terlalu fikirkan takut, sampai bila kite nak maju dalam hidup.. semua pilihan yang kita pernah buat dalam hidup ni ada risikonye, ada susah senang nye.. nak makan pon susah tau!! nak kena kunyah lumat2, pastu nak telan, baru namanya makan. tapi tu semua terpulang pada kite, macam mana kite hadapi, macam mana kite selesaikan masalah dan kekusutan supaya masalah tak jadi makin besar dan melarat. kalau dulu bujang, ade masalah sorang2 tanggung.. bila da kawen, ade orang lain boleh kongsi *tu pon kalau boleh.. kalau dapat laki jenis x amik tau, nasib badan la kan.. *. lagi 1, bila da kawen, banyak hati nak kene jaga.. pasangan kita, family kita, family dia.. tapi jangan terlalu menjaga hati orang lain sampai hati sendiri tak terjaga..

ewah3!!~ blog aku da jadi cam blog apa dah ni.. da rupa ibu2 jek... hahahah.. adeh.... merapu jek.. ni feel nak join jadi mak cik2 la nih.. hehehhh... kusut sebenarnye ni... aduhai... banyak benda nak kena prepare... masa makin suntuk.. kewangan plak da menipis nih... huhuhuh... susah rupanye nak kawen kan?? korang2 semua sape2 yang belum kawen, tapi cadang2 nak kawen da, baik korang prepare awal2.. paling kurang pon setahun sebelum majlis.. tapi make sure masa tu da kumpul duit.. kalau tak, memang pening kepala la jawap nye.. lain la kalau korang nak buat majlis nikah jek.. yang tu kalau lagi sebulan nak kawen pon boleh buat.. hhehehh... tapi kan, lagi elok kalau buat majlis nikah jek.. takde membazir kan?? kalau nak buat kenduri pun, buat kecik2 jek.. tak yah buat besar2.. yang penting kan hidup lepas kenduri tu.. ni kenduri besar2, lepas kawen nanti camne plak?? takkan nak dok bawah jambatan?? rumah pon, takkan nak kosong jek.. nak ade katil, tilam, almari.. takkan baju simpan dalam beg jek?? dapur nak kene ade gak.. mesin basuh lagi.. takkan la sampai hati korang tengok isteri korang basuh baju+seluar jeans korang yang berat2 tu gune tangan kan?? kalau nak masak lak, kene ade dapur, lauk2 plak nak simpan dalam peti ais.. takkan hari2 nak gi pasar beli lauk.. mane tahan.. da tu, takkan la nak bini tengok muke laki, laki tengok muka bini je hari2 malam2, abes2 bosan aktiviti buat anak.. tu kalau bini tak kene serang jepun... kalau tak, tak ke bosan... nak kene ade tv plak bagi hilang bosan kan?? haaa.... banyak duit nak pakai tu.. ni bukan aku kata tau... ustazah masa aku kursus hari tu yang cakap... heheheh... part buat anak tu jek yang aku tambah.. yang lain sume betol.. heheheh.. memang kene sedia banyak benda.. mental, fizikal, poket untuk nak kawen ni... da ready ke korang??? hm... berusahalah!!!

apa yang penting, kejasama 2-2 pihak, persefahaman.. sama2 bincang.. jangan tanggung sorang2, ok?? lagi2 pasal duit... sekarang ni duit memang penting.. sapa kata duit tak penting??? duit takde takleh beli beras tau?? mana boleh beli beras dengan cinta!! hehehh.. so.... berusahalah ye... chaiyok!!!

XOXO



Thursday, December 2, 2010

tak penat ke??

salam

da lama tak menulis... kesian blog ni sepi je bile orang datang singgah.. *sigh*... semangat nak berblog da kurang la.. sekarang rajin blogwalking jek.. abes sume blog dikorek dan dibaca sampai blog sendiri terpinggir... *baik tutup je blog ni kan???*... eh... tak boleh la tutup.. kang sesekali sawan nak menulis datang, kat mana plak nak dicurahkan idea yang tekumpul dalam pala otak ni kan??? heheheheh..

ehehhh.. panjang lak mukadimah mengarut nih.. ok2.. trus kepada cerita sebenar..

hm.... tak penat ke tiap2 minggu berulang dari KL ke Johor?? drive 3-4jam.. tak letih ke??? ikut kan badan ni, memang sangat2 la letih nye... tapi da tak layan da letih tu... letih terubat bile jumpe family, ade ayah, ibu, adek2*tipu2!!~*.. begurau dengan diorang sampai pagi *eh..ini betul2 tau!!~*.. beleter kat adek2 *padahal baru je jejak kaki atas rumah, baju pon x tukar lagi..eheheh*.. tambah2 yang buat hilang letih tu bila esoknye, jumpa Encik Nazmi a.k.a En. Tunang Sayang yang merangkap supir kesayangan..*whoopps!!~ jangan marah ye en. tunang..heheh*.. harus la seronok bila dapat jumpa kesayangan semua... penat tu da tak terasa..

kalau masa mula2 keje dulu, nak balik siap ayah kene call dulu.. "minggu ni balik tak???"ayah tanye. aku jawab,"minggu ni kene keje la.. meeting.. hehehe.. minggu depan along balik". ayah ibu naik pelik.. ape tah keje kerajaan, weekend pon kene keje.. da la selalu balik lambat. kadang2 keje sampai pagi.. macam keje kat international company jek.. hehehe.. tapi tu dulu la.. mase tahun lepas mula2 keje.. dengan awal tahun hari tu.. masa zaman2 bos lama... plus zaman2 takdak buah hati... heheheh

sekarang... siap kene perli dengan ayah.. dulu nak balik payah betalipon tanye balik ke tak.. sekarang tak yah tanye.. sendiri call cakap nak balik.. ahahahhh.. alahai ayah... dulu bos lain.. busy telebih.. ni bos lain.. sempoi..*alasan!!~ tipu!! hahahahah... eh.. betol la.. tak tipu tau.. =p* hahahah... sebenarnye, nak jumpe buah hati yang tah bape minggu skali baru boleh jumpe... hehehhe.. *ceh!! bukan nye balik sebab nak jumpa family.. apa da!!~ =p*.. eh.. tak de la.. memang nak jumpa family tau!!~ =p

bulan lepas.. tiap2 minggu aku balik sebab nak uruskan majlis nikah adik aku dan majlis betunang... letih tu memang la tesangat letih.. da rasa cam iron woman la plak.. drive beratus2 kilometer sorang2 tiap2 minggu.. en. tunang pon tak bley tahan badan nye bila kena drive dari rumah pegi kajang pastu balik ke rumah balik. letih sangat dia cakap.. *memang la tak boleh tahan.. badan die kecit.. harap tinggi jek lebey.. tak gagah la u ni tau!~ =p*.. tapi aku boleh la plak tahan drive jauh2 tiap2 minggu.. dia baru seminggu tu da lepak.. *camne nak dok jauh bile kawen ni??*.. time mude2 ni boleh la.. sok tengok da ade anak 2.. mau sakit2 badan aku nih.. hahahah.. minggu ni aku balik lagi nak pegi kursus kawen plak.. *da dekat nak kawen baru sebok nak pegi kursus!!* minggu lepas balik sebab nak tempah kad dan pegi wedding member skola. minggu sebelum nya plak, memang la kene balik.. kalau tak nak sarung cincin kat jari sape lak kan?? hahah.. kesimpulannya, tiap2 minggu la aku balik..

selalu aku balik petang jumaat lepas keje.. sampai rumah paling lewat pukul 10.30.. begantung pada keadaan traffic.. kalau clear, aku bawak "besopan-santun" *besopan dalam erti kata lain.. laju main taram jek.. hehehhh*.. cepat la sampai. dalam 3jam setengah aku da boleh sampai rumah.. eheheh..*eh.. tak laju tau!!*.. jarak nye ada la dalam 300km. ayah dengan en. tunang selalu cakap aku bawak laju sebab tu cepat sampai. padahal bile diorang drive dari rumah ke KL pon same jek 3 jam setengah da sampai.

tak takut ke jalan sorang2??? harus la aku takut!! hahahaha.. nak2 kalau da malam tak sampai rumah lagi.. memang pecut la.. dan dalam kete mesti ade simpan yassin.. ehehehh... untuk mempertahankan diri.. tapi tu la.. aku kene keras kan hati ni.. tak ley manja2.. lagi pon, tak macho la tunjuk lembik.. kan?? hahaha. *tak manja la konon..nyampah!!* ye la.. manja pada orang tertentu jek.. bak kata kak fynn jamal, "aku punya manja kau saja boleh rasa.. rahsia kita berdua," ..ececehhh....

hm... aku tak sure la sampai bila kene berulang dari KL ke Johor.. harap2, tahun depan dapat la aku tukar ke JB.. *ye.. nak tukar.. sila lulus peksa dulu, ok??*.. tak dapat bayang camne da kawen nanti.. huhuhu.. mesti rasa tak sronok.. petang ahad jek da kene pisah dengan laki.. WAAAAAA!!!~ SANGAT TAK BESTT!!! sekarang pon da rasa cam tak bape nak best.. cam ne la ayah ibu dulu boleh tahan siap ada anak sorang plak tu.. dulu takde highway, takde kete. sekarang ade highway, ade kete sendiri pon rasa cam tak larat asek nak kene berulang.. uish... cabaran sungguh.. tapi kan.. nak seribu daya, tak nak seribu dalih, betol tak??? sayang punye pasal sanggup jek.. tapi berapa lama la sanggup nye tu ye??? hmmm...

aih... apa la aku mengarut nih... bosan sebenarnya.. takde menda nak buat.. bos aku pegi MAHA.. so, aku la bos.. hahah.. bos dalam cawangan jek.. *eleh.... setakat cawangan ade 2 orang, En. Asri dengan aku, boleh la...hahaha*. okla.. chow.. sapa yang belom pegi MAHA tu, sila la pegi.. memang sangat best.. kalau pegi sana, singgah la booth opis aku.. aku keje kat mana?? korang korek la sendiri cari ye.. heheheh.. kalau jumpa aku, tegur2 la.. aku tak makan orang.. ehehehhh..

(^___^)v
XOXO


note: kad suda buat.. tinggal confirm balik.. kursus, weekend ni mau pegi. lepas kursus, shopping barang2 pula.. hm... banyak lagi nak kene buat nih.. baju nikah *oww my... tak anta lagi!!!!*,list jemputan, goodie bags, photographer, andam, bla..bla.. bla... oish!!! sempat ke???


Friday, November 26, 2010

Jumaat

Salam..

Tajuk entry tade kene mengena dengan isi,.. ehehehe.. saje jek.. da lama tak menulis.. eh?? lame ke?? hm... entry lepas aku da citer pasal ni kot.. tapi aku nak citer gak lagi sekali.. heheheh... nak tau entry lepas, klik kat sini ----> motif???.

hari ni aku nak letak menda sama gak.. hahah.. aku dapat semalam.. jadahnye tah dok cari gambar tu??

Klik untuk tumbesaran


ha.... cuba tengok... sama kan macam entry lepas??? eh.. sapa pn nora syura tu??? glemer sangat ke?? nape yang korang nak tengok sangat gambo die beromen nih??? pelik gak aku. dia cam nora danish ke?? hahahha.. kalau comel cam nora danish, bebaloi la gak kan?? ehehehhh...

sapa yang dok cari tu, bawak2 la betobat.. da tu, jangan la cari kat blog aku. memang takde nye jumpa benda tahap2 18SX kat dalam ni.... blog i suci tau!~ tak suka tau u'ols wat camtu!!~ *euwww...gedik nye!!~*

(^__^)v
XOXO

note: hari ni jumaat!!~ yeay!!~ mau balik kampung.. lalalalaaa!!~ esok nak pegi tempah kad dengan En. Nazmi.. *wink3*






Tuesday, November 23, 2010

motif???

salam..

sori la lame tak update..
eheheheh
semalam ada da update tapi simpan jek dalam draft.. malas lak nak publish.. jiwa tengah kacau. taip pon merapu jek.. hari ni tetibe ada bahan lak nak update.. heheh.. bukan nak tulis ape pon.. saje nak letak gamba printscreen kat sini.

-

-

-

-

-

-

-

-

klik kat gambar untuk tumbesaran

oi!!!! ni sapa punye keje ni??? orang beromen pon sebok nak ditengok!!! bongok tol perangai!!! ish3!!! apa punye perangai da... area bandar penggaram ni macam area kampung aku.. kalau aku online kat umah, traffic selalu tunjuk dari bandar penggaram.

sengal sungguh orang yang mencari nih... kebetulan plak dalam entry aku ada cite pasal member aku si syura tuh. memang da jadi puan pon. tapi jadah nye nak letak gamba beromen kat intenet kan??? hahaahha.. bengong!!

pada yang dok search menda tak elok tu, bawak2 la betobat.. heheheh... best sangat ke tengok orang beromen???? setakat tengok jek nak buat pe kan??? tah pape jek..

hahahahah... habes blog aku yang suci nih...

(^___^)v
XOXO

note: motif nak tengok gamba2 camtu???? wa syak ni mesti budak2 tak cukup umo nih.. kan musim cuti skola.. takde keje agaknye kat umah pegi search gamba2 cam tuh.

Wednesday, November 17, 2010

harap maaf..

Salam


*Fuh3!!~ tiup2 habuk, buang2 sawang yang da banyak kat sini*


Mintak maaf banyak2 pada sapa2 yang singgah blog ni tapi pulang dengan rasa hampa sebab takde entry baru..*confident jek.. hahah..tah2 xde org kisah pon..=p*.. eheheh... aku busy sket start awal bulan hari tuh..

9-12 November aku ada meeting kat Pulau Jerejak, Pulau Pinang. Jauh tu tempat meeting.. huhuhu.. tapi aku stay kat sana sampai 11 November jek. 11 November petang, aku balik Johor flight dari Penang trus turun kat Senai. tepaksa balik awal sebab 12 November ada majlis kat rumah. motif ape la wat majlis hari jumaat kan??? da la bukan cuti skola.. hehehhe..

Sebenarnya meeting kat Jerejak sehari jek.. 11 November jek meeting nya. 9 November hari perjalanan..bertolak dari KL flight pukul 4lebih. sampai Jerejak, lepak2 jek.. malam plak, karaoke.. 10 November kitorang pegi lawatan kat Kilang Benih Padi, Lahar Bubu. lepas lawatan, lunch kat restoran LKIM kat mane tah area penang tuh. malam plak ade majlis perasmian dan farewell untuk ex-pengarah bahagian aku yang da dinaikkan pangkat jadi timbalan ketua pengarah. untuk majlis malam ni, buat julung2 kalinya aku jadi emcee.. hahahah,.. x leh blah.. padahal aku ada penyakit nervous melampau. kadang2 nervous cam nak pitam. tapi malam tu aku bejaya gak jadi emcee. yang tak best nye, aku cakap laju sangat cam ketapi.. heheheh.. esok hari nye baru la mula meeting yang sebenar.. aku join sampi pukul 12 jek. lepas tu balik bilik kemas2 barang, pukul 1 aku naik bot pegi seberang. kat jeti seberang da ade pegawai dari LPP negeri da tunggu nak bawak aku pegi airport. oleh kerana aku balik bukan untuk urusan keje, so aku balik beli tiket flight sendiri.. da beli sendiri, mampu naik air asia jek la.. tak kisah la kan.. yang penting aku sampai JB trus.. hehehh... aku memang tak saba da nak balik JB nih... hahhah...*gediks!!*

Flight aku pukul 4.50ptg. sampi JB patutnye pukul 5.55 petang. tapi belepas lambat, aku sampai JB pun da pukul 6 lebih. da sepanjang jalan begegar jek sebab hujan.. ngeri gak aku.. huhuhuhu.. sampai senai, en. Nazmi da tunggu aku.. hehehe.. bagus tol da tunggu awal. tunggu betol2 depan pintu balai ketibaan lak tuh.. hahah.. *ala... time becinta jek.. tgk da kawen sok... hahahha*..

Sebelum balik umah, pegi makan dulu, solat maghrib. pastu singgah rumah en. Nazmi dulu amik barang, baru la balik rumah. sampai rumah, letak barang, salam2 sume, wat air untuk En. Nazmi, trus mengadap barang hantaran untuk angah.. letih gile! esok petang nya angah nak nikah. so malam tu kena la siap kan sume.. nasib baik barang2 aku da siap. kalau tak, memang tak tido la.. lunyai aku jadi nye,. huhuh... pagi2 12 November lak, aku da kuar pegi bandar Kluang dengan adek aku no.3 dan sepupu aku. dengan tak mandinye, pegi bandar kluang anta kawan ibu aku kej. pastu sarapan kat Kluang Station yang baru bukak sambil tunggu kedai bukak.. mau beli barang2 untuk kenduri hari ni.. dekat kul 11pagi baru sampai rumah.. lunyai aku kalau hari2 cam ni..huhuhu

mengerjakan barang hantaran.. penat!!

12 November, 3.30 petang, adik aku, Qhaishatul Atiqah Zainal Abidin selamat dinikahkan dengan Abd Rashid bin Mohd Said dengan sekali lafaz.. Alhamdulillah... selesai suda 1 majlis.. tak sangka adek aku da jadi bini orang.. banyak gak dugaan nye sebelum sampai majlis. begaduh la bagai.. heheheh.. tu yang aku jadi touching lebih.. hahahahah.. nanges tak hengat.. padahal aku la orang yang paling bising skali kat dia. macam2 aku bebel, berleter, marah lagi.. ish.. sape tak sedey adek da kawen kan... nak2 kawen dulu dari kakak dia.. hahahahaha... harus la sedey..heheheh...


adek aku, Qhaishatul Atiqah Zainal Abidin

4 Qhaishatul.. heheh.. yang lain rupenye cam amoi tu cousin aku.. tapi pangkal nama sama dengan kitorang

adek ipar aku, Abd Rashid Mohd Said

syahdu

selesai jek majlis angah, tak leh rehat lagi.. aku trus prepare untuk malam plak.. malam ade majlis bertuang plak. ada barang hantaran yang tak siap lagi macam sirih junjung, coklat, buah dan kek. nak kene pegi petik daun sirih, nak gubah lagi.. nasib baik sepupu aku yang gubah, kalau tak memang hodoh la... hehhehe.. nak kene gubah riben lagi.. eh.. letih gak tau. sebab kita tak biasa buat. heheh... siap semua tu, kelam kabut gak nak mandi, ready untuk diandam.. heheheh.. mak andam sampai, aku tengah kat dapur potong buah limau.. hahah.. tinggal jek yang potong tak abes tu.. sapa tah yang sambung.. make up dengan mak andam ni best tau.. kak ana name mak andam tu.. relax jek.. die suh baring, baca selawat, surah 4 qul, pastu baru die start make up. make up pon cantik, x over. da siap2 sume, tunggu En. Nazmi sampai.. lambat gak die sampai. pukul 9.30 kot.. dok bincang2 hape tah, tetibe da panggil aku kuar.. erk.. cuak.. hahahha.. macam nak nikah jek.. padahal baru betunang.. heheheh.. mak En. Nazmi tak datang, so yang sarungkan cincin adek mak En. Nazmi.cam kelam kabut gak la.. aku plak cam blur2.. hahah.. da la adek bradek En. Nazmi aku tak salam.. da kelam kabut sangat. diorang pon trus trun bawah nak makan.. heheh.. aku plak, kene pakse posing2 bagai.. da la keras cam kayu.. heheh.. da posing, ade acara sarung cincin untuk En. Nazmi.. oww.. masa ni ade kontrovesi sket.. huhuhuh.. sedey bile diingatkan balik.. tapi takpe.. da lepas pon.. hm.. agak sedey la.. coz tak dapat amik gamba bedua denagn tunang.. ade masalah sket.. malas nak kecoh2.. lagi 1 yangtekilan gak, family En. Nazmi balik, takde sape inform kat aku.. aku tak leh trun bawah.. kang orang kate aku gedik nak tayang muke plak.. aish.. da nanti orang ingat aku sombong.. huhuhuh..tapi x pe.. da lepas.. hehehe.. da selamat jadi tunang aku pon.. hahaha.. cam tak caya jek aku da betunang.. nak kawen da plak tuh.. hohoho.. cam kelakar pon ade.. yang paling tak bleh blah, bakal biras aku iaitu kakak ipar En. Nazmi, member 1 skola rendah dengan aku.. tapi die kelas lain la.. hehehe.. anak dia da nak masuk 2 orang da.. tengah tunggu hari.. huhuhu.,. segan kot.. ada gak kawan2 skola yang jadi sedara mara aku.. aish.... segan2..

sedang di make over..eheheh

siap make up. ade orang tak pecaya ini aku.. hahhaha

mak cik En. Nazmi

dengan ibu dan ayah.. heheh.. diorang excited cam dapat menantu lagi sorang.. hahahha

En. Nazmi

esok hari lepas majlis, aku da kuar dengan En. Nazmi.. hahah.. baru bape jam jadi tunang.. heheh.. tah pape.. bejalan2 pegi service En. Viva, survey barang untuk kawen nanti, tengok wayang, makan2.. pastu balik, die melepak kat rumah aku.. oleh kerana malam semalam tak dapat amik gambar, malam tu kitorang bantai amik gamba banyak2.. yang tak best nye baju je la.. pakai baju kasual jek.. huhuhu.. tade makeup2. nasib baik pelamin ade lagi.. hehehe..*kemaruk tul!! hahahahaha*


da kene "tambat"

cincin dijari.. eh.. macam tajuk lagu.. heheh

kepunyaan kami

itu la kisah nye.. panjang kan?? sekali update, sampai malas orang nak bace.. hehehehehe... sori la korang.. penat bace citer tah pape ek??? heheheheh...

okla..nak chow!~ jap gi nak pi jalan2 dengan En. Nazmi. bye!!~

(^___^)v
XOXO


note: macam tak caya da ade tunang.. hehehe.. kadang2 aku telupe dia tunang aku.. hahahha

note2: orang kate mase betunang ni banyak dugaan nye.. betul ke??? tapi aku da rasa macam ye... huhuhuhu

note3: aish... macam tak cukup mase.. lagi 2bln lebih jek... waaaa!!!~

Monday, November 15, 2010

maaf banyak2

salam

So sori pada semua yang datang melawat
da lama takde post baru kan??
lately ni saya agak sebok

Tak sempat nak post entry baru
InsyaAllah..
dalam minggu ni gak saya akan post entry baru

Maaf..

(^___^)

Monday, November 1, 2010

Esok dan lusa saya ade exam..tapi saya takde mood nak exam sebab..

Salam

Ada exam perkhidmatan 3 dan 4 November ni.. maknanya esok & lusa.. apa saya buat kat sini lagi nih????

ARRGGHHHHHHHH!!!!!!!!!
SANGATT MALAS MAU MENGADAP NOTAAAA!!!!

haish.... (-____-")7. ada harapan la saya repeat paper next year.. uhuhuhuhu...

mood nak study memang takde.. mood yang ada skang ni, nak meeting kat penang next week dan event untuk jumaat depan, 12.11.2010. selagi tak lepas tarikh tu.. memang keje pon rasa tah pape jek.. hahahahaha.. saiko!

sekarang saya sangat suka nak belek2 majalah ni..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

v

gambar majalah di ambil diatas timbunan nota2 yang nak kene bace untuk exam esok.. hohoho


baru2 jek sebok belek2 majalah ni.. saja nak tengok isi kat dalam.. nak cari idea nak buat baju camne.. last2, ikut design sendiri jek.. haish... tapi xpe.. boleh tengok contoh sirih junjung dalam ni.

eh... event depan... bukan saya yang nak kawen.. lagi skali mau bitau, adik yang mau kawen.. kak long dia??? bakal menyusul.. hahaha... tak lama dah... sebab kak long dia pon suda gediks mau kawen jugak.. hahhahahahaahah.. motif???? jeles tengok adek mau kawen.. suda mau jadi yang "halal".. bebas nak buat apa saja.. kak long je lagi masih tebatas.. tu pon ade gak yang telajak laku gak.. astagfirullah... apa la nak jadi dengan kak long dia nih.. haih..

tapi takpe.. sabar ye... bakal menyusul juga... kadang2 rasa macam lambat lagi nak sampai.. tapi bila fikir macam2 benda nak kene buat, rasa macam tak cukup masa.. arghhh!!~ sempat ke ni??? xpe rifqah.. chaiyok!! buat pelan2, relax2, jangan kelam kabut... En. Nazmi kan ada.. ehehehh..

hm... untuk event next week, barang2 angah ada lagi separuh belum beli. barang2 untuk gubah pon tak beli lagi. sempat ke tak nak buat nih.. kak long die plak, punye semangat tak nak kelam kabut, sebulan before majlis, da anta gubah.. weekend ni tinggal amik je kat kedai.. hohoho.. tah camne la rupa barang2 tuh.. kalau tak lawa, harus pulang kan balik kot.. erk??? nasib baik ada En. Nazmi yang da ada pengalaman tengok adik-bradik dia cari kedai gubah, barang2 nak gubah kat ne, mak andam mana nak pakai.. so, mudah la keje saya...hehehhe.. En. Nazmi gak la yang banyak nego dengan tokey kedai.. saya? ikut saja.. hahah.. trok kan?

nak kawen memang banyak pakai duit even buat majlis simple2 saja... huhuhuuh... memang sangat banyak duit mau pakai.. haih... korang2 yang belom kawen, mesti la nak kawen kan?? simpan duit start sekarang. nanti korang nak kawen da senang.. takkan la nak kawen pon nak kene pinjam duit kan?? so, menabung la dari sekarang. chaiyok!!!

(^___^)v
XOXO

note: bile dengar komen pendek dari seorang kawan, "kawen tu best. serius. cepat kawen.", dia da buat hati makin gedik nak kawen.. arghhh!!! tolong jangan cakap macam tu lagi kat aku!!! hahahahaha

note2: semoga segala urusan dipermudahkan..amin3..

note3: R.I.N.D.U.. ok.. saya gedik. =p



Friday, October 29, 2010

Nampak sangat la aku ni da tua...haish...

salam..

hari ni hari jumaat. hari ni gak hari spesel skit la untuk aku macam yang aku da citer kat sini tadi. eheheh...

tapi xde apa yang spesel pon hari ni... En. Nazmi jauh..so, hadiah postponed. hohoho... tapi malam tadi die berusaha jadi orang 1st untuk wish.. time kaseh sebab berusaha call saya malam2 walaupun awak penat, saya pon da tido..heheh.. memang awak bejaya jadi yang pertama..tahniah3. walaupun ia hanyalah ucapan biasa, tapi ia tetap istimewa sebab datang dari awak. time kaseh!!~ ngeee!!~ *ok rifqah!! sile berhenti menggediks!!~ *

ok2.. balik kepada citer asal.. mungkin disebabkan pertambahan usia, aku jadi pelupa yang amat dasat.. hahahahah.. begini cerita nye..*ape hal aku tulis macam ni?? hahahha*.. hari ni kan hari jumaat.. so, kawan2 opis aku yang lelaki mesti la kene pegi solat jumaat. macam biasa, ade member aku sorang ni, dia nak pinjam pas parking aku.. kat opis ni parking kene bayar. parking metro la katakan.. mahal gile!! tapi aku bejaya dapat pas parking bayar bulan2.. takde la kene amik tiket dan kupon hari2. so, diorang ni nak la pinjam pas parking aku untuk pegi solat jumaat. kalau pakai tiket parking kan kene bayar.. rugi la kan.. sebab diorang boleh pakai kupon. *erk..korang paham ke?? xpela..tak penting..eheheh* macam biase, pas parking aku memang tinggal dalam kete. aku suh member aku amik sendiri pas tu. amik kunci kete aku, pegi kat kete, amik sendiri. da balik solat jumaat, pulang kunci kat aku. tapi tadi, dia trun je bawah, dia call aku,

fahmi: rifqah, mana kete kau?

aku: kat tempat biase la.

fahmi: takde pon.. mana kete kau??tempat biase mane??

aku: kat tepi tiang tempat aku slalu park la.. ko jangan main2 weh!! takkan kete aku hilang kot?? jap2 aku trun bawah.

dalam hati aku macam nak maki abang yang jual security system untuk kete aku. baru nak kutuk, kate bagus la, ape la, kalau pakai kete tak bley kene curi la.. ciss!! sambil tu aku pon pegi kat lift nak trun cari kete. masuk je lift, tibe2 aku teringat sesuatu..

aku call fahmi balik sambil gelak..

aku: weh, aku tau mana kete aku.

fahmi: kat mana?

aku: kat KL. pak cik aku pakai.

fahmi: ha???

aku: aku tak bawak kete la hari ni!!! hahahahahahha.. aku lupe..

fahmi: cis!! buat penat aku je..ingatkan kete ko ilang.. hahah

hahahahahaha...see kawan2...betapa pelupa nya aku.. nampak sangat la da tua kan??? hahahahah.. boleh la plak aku lupa pak cik aku yang anta aku pegi keje hari ni sebab pagi tadi hujan lebat. takkan die nak naik moto plak.. ehehehehe... tah pape jek.. itu pon boleh lupe.. oww.. pasal kunci kete.. aku memang akan bawak kunci kete even aku tak bawak kete sebab kat kunci kete ade kunci rumah skali.. eheheh.. pak cik aku pakai kunci spare. hohohoho..

kesian kat fahmi tak pasal2 dia pon cuak ingat kete aku da ilang.. hahahahah.. sori la weh!!

(^___^)v
XOXO

note: bos aku kate aku kene makan kismis banyak2 sebab asek lupe jek.. huhuhu

Happy Birthday Sayang!!~

29 Oktober 1984, 12.55tghr.

Lahir baby pompuan yang cute. anak sulung kepada pasangan En. Zainal Abidin Jilani dan Pn. Hilowati bt Sukirman. Lahir di Hospital Daerah Muar tepat azan zohor (kate ibu aku la..heheh). Baby pompuan yang kecit molek berat 2kg lebih jek tu kene dok dalam inkubator. sebab?? tah ek.. hehehhe... baby cute tu diberi nama Qhaishatul Rifqah bt Zainal Abidin..eh...macam nama aku...oh..memang.. da tentu baby yang cute tu aku..hohohohoho...

Happy Birthday Rifqah!!~

Alhamdulillah....Allah masih beri peluang pada aku untuk benafas lagi,bernyawa lagi untuk menyambut ulangtahun kelahiran yang ke-26. betambah setahun lagi umur aku.. dengan betambahnya umur, bemakna makin singkat la pejalanan hidup aku. masih banyak lagi yang aku belum capai, yang aku belum buat. amal ibadat?? toksah cakap la.. belum cukup sempurna.. yang asas pon belum sempurna.. perlu dikuatkan lagi..

Dengan bertambah nya umur aku hari ni, aku berdoa semoga usia aku dipanjangkan dan diberkati, dimurahkan rezeki, bahagia dunia dan akhirat. semoga bertambah iman dalam diri aku, semoga aku mampu berhijrah menjadi yang lebih baik. sesungguhnya aku teringin sangat nak jadi macam -----> ni. sejuk je hati tengok. (walaupun cume nampak orang bebungkus je, tapi aku suke..). doakan aku mempunyai kekuatan untuk berhijrah seperti dia. doakan aku jumpa cinta Ilahi. doakan aku lebih cintakan Allah. selama ni bukan tak cinta. mulut kata cinta, tapi perbuatan tak menunjukkan rasa cinta. semoga Allah memberikan aku petunjuk dan hidayah. semoga aku jumpa jalan itu. semoga aku dikurniakan kekuatan untuk hijrah itu.

amin..amin..amin..

XOXO

note: umur betambah makna nye makin singkat masa kita didunia ni. da cukup ke amalan nak bawa ke sana? besedia ke nak hadapi kehidupan kat sana? fikir2 kanlah.. muhasabah... banyakkan beramal. (^___^)

Thursday, October 28, 2010

Delete entry merapu

mode:

baru lepas delete entry tah pape.. hahahahaha...entry tah pape tu maksud aku, entry tah sedih2 cam bangang tuh...hahahahahahahah.. bile bace balik cam segan gila kot.. adeh.. en. nazmi pon boleh join gelakkan.. cis!!!.. jadi, aku dengan bebesa hatinye hari ni, delete semua entry yang ditulis time tengah sedih sangat la tu konon...ehehehehe... klaka la plak bile baca balik. aku tak sangka la plak boleh tulis entry cam tuh.. bile baca balik rasa cam....euwwww???? adakah aku yang menulis??? bluwerk!!!!! nak muntah!!! hahahahahahahah...tapi aku rasa lega.. bile aku tulis, aku kluarkan semua.. dan aku da tak nak ingat semua tu.. apa yang lepas, biarkan belalu.. yang aku nak pikir sekarang, masa depan aku...

insyaAllah... bulan depan majlis petunangan aku akan belangsung serentak dengan majlis pernikahan adik aku yang ke-2. adik aku yang no.2 tu betunang bulan 4 hari tu. ada aku tulis kat entry ni. Alhamdulillah... sampai gak jodoh adik aku walaupun banyak gak rintangan nye sepanjang tempoh dia betunang hari tu.. ni giliran kak long dia plak.. doakan jodoh aku kekal ye dengan En. Nazmi. amin3.

orang lain kata, kejap sangat aku kenal En. Nazmi, da kitorang nak kawen. tapi pada aku, kenal 7-8tahun pon, belum tentu kite tahu hati budi pasangan kita. kita akan betul2 kenal, betul2 tahu perangai pasangan kita, bila da duduk besama, tinggal besama, hidup besama, masa tu baru la keluar perangai sebenar dia. so, pada kitorang bedua, kitorang taknak buang masa becinta lama2, kenal lama2, tambah dosa banyak2. nak kenal lebih rapat, kitorang amik keputusan untuk kawen je.. insyaAllah kalau panjang umur, panjang jodoh, awal tahun depan, aku jemput korang semua makan nasik minyak kat rumah aku. doakan untuk kami ye..

(^___^)v
XOXO

note: memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA... aku besyukur, atas kesilapan aku yang lepas, aku ditemukan dengan En. Nazmi. walau x sempurna dimata orang lain, tak indah dimata orang lain, tapi dia cukup sempurna dimata aku.

Friday, October 22, 2010

Entry separa lucah di hari jumaat...erk???

Salam..

Tajuk entry tak leh blah..eheheh.. gua bukan nak buat entry lucah ke hape.. gua cume nak story sket pasal baju kecit a.ka. baju dalam2..oww..sebelum tuh, kalau ade mana2 yang tak bekenan nak baca, sile2 la klik pangkah kat penjuru belah kanan tu yek??oww..ye..harus dimaklumkan.. bile da gune "gua" sebagai ganti nama diri, makne nye ini entry yang meluahkan rase sangat la tak puas hati.

sabtu lepas, 16 Oktober gua pegi Jusco Tebrau. tujuan utama pegi sana nak tengok wayang je dengan Bintang gua. lepas tengok wayang, gua ajak pegi masuk Jusco sebab mau beli baju kecit a.ka. baju dalam2. gua macam biasa la, bila nak pegi tempat baju kecit+seluar kecit tu, gua halau la En. Nazmi, gua cakap, "gua nak beli baju kecit+seluar kecit, lu pegi main jauh2. jangan pegi usha betis sama dada, gua backhand lu nanti. *sambil merenung tajam*" ok. gua tipu.*berani gua nak cakap macam tu dengan En. Nazmi??* hohoh.. gua cuma cakap, "pegi la mana2, nanti da siap orang call.". da siap beli tu, gua pegi bayar.. diingatkan, hari ini hari sabtu. makanya, tiada penggunaan plastik beg. erk??? baju kecit+seluar kecit gua diisi dalam beg kertas kaler coklat macam beg kertas mekdi kalau beli take away tapi besar sket la.. dan gua dengan sengal nye, takde la nak beli beg yang boleh recycle tu. gua tebayang, "kalau la koyak beg kertas ni, mane gua nak sorok muke bile baju kecit+seluar kecit gua beterabur. haishh". dengan sopan gua pegang beg kertas tu takut koyak.. tapi tekoyak gak sebab bile gua pegi solat, lepas amik wudhu' gua x lap tangan trus pegang beg kertas tu, abes belobang, koyak. jenuh nak cover tak nak bagi nampak isi.. hohoho..

eh?? ape yang bengang nye??? takkan setakat dapat beg kertas pon nak bengang kan???mengarut je.. ok. gua bukan bengang sebab ni. gua bengang sebab lain. gua bengang gile bile gua nak beli baju kecit+seluar kecit, ada lak minah2 yang gedik2 ajak boipren teman beli. WT*??? DAMN!! gua memang sangat2 bengang, benci, tak suke. even kalau tu laki ko pon, gua tak suke. pada lu orang may be benda tu biasa, normal. apa nak malu.. da dia tayang kat situ. ok. gua tau. tayang kat situ memang tak boleh buat ape. tapi WT* si jantan tu pon sebok nak tolong2 pilihkan.. kalau da kawen lain la citer. ni belom kawen sebok wat pe??? gua memang marah ni.. da gua pon tak selesa nak pilih2. macam bangang perangai. kalau korang, gua tak tau la. tapi kalau gua, gua malu la lelaki yang gua tak kenal, tah sape2, tau saiz baju kecit+seluar kecit gua. gua malu gile beb!! kalau nak bayar, seboleh nye gua cari cashier pompuan. kalau da tepakse je gua pegi gak kat cashier lelaki dengan perasaan nak pakai topeng ultraman biar diorang tak kenal muka gua. even kalau gua da kawen pun, gua tak nak ajak laki gua tolong pilih baju kecit+seluar kecit. lain la kalau tempat tu takde orang, gua dengan laki gua jek. gua tak nak orang lain rase tak selesa nak memilih. ni siap nak tolong pilih design la, tolong acu kat pungkoq, tolong pegang2, ramas nak rasa span tu best ke tak.. WT*????

so, korang tolong la jangan bagi boipren korang sebok2 tolong pilih kan seluar kecit+baju kecit korang. kalau laki korang, boleh la diampunkan.. ni boipren pon sebok nak tolong pilih nape??? bukan boleh tengok pon. boleh bayang je.. nak bayang pon buat pe??? nak tambah dosa yang da sedia menggunung ke?? huh.

oleh itu, len kali nak beli baju kecit+seluar kecit, pegi la sorang2.. sebok hangkut boipren buat pe. kalau kebetulan ade pon, suh diorang pegi main jauh2 usha betis dengan dada. hahahahah..

chow!!!
XOXO



Tuesday, October 19, 2010

Duit, duit, duit

Salam


nak mintak tolong..
ini serius ok???
sapa boleh tolong saya macam mana nak manage duit nih??
huhuhuhuh
tiap2 bulan bila nak dapat gaji, saya mesti da listkan semua bil yang nak kena bayar, hutang2 semua (tak temasuk PTPTN..erk..huhuhuhu), benda2 wajib kene bayar tetiap bulan contohnye pas parking dan duit kutu (nasib baik bulan ni last..pheww)
tapi duit mesti tak brape nak cukup...(asek cakap tak cukup, memang la tak cukup jadinye..)
nak kata saya kuat shopping tak jugak.. bukan tetiap bulan sawan meroyan nak shopping tu datang.. bila rasa ada duit lebih jek baru shopping macam orang gile.. (eh..orang gile beshopping gak ke??)
kengkawan pon macam pelik je.. diorang lagi banyak komitmen nak kene buat dengan duit gaji yang mana saya tak yah buat contohnye sewa rumah, bil air, bil letrik, barang dapur. (sebab duduk dengan ucu, adek ibu...ehehehh)
tapi 1 jek yang kawan2 jarang buat, balik kampung selalu. kalau da tetiap minggu nak balik kampung, boleh agak la kan duit abes kat mana.. mesti minyak dengan tol la kan.. tu belum kire pegi dating lagi..(macam la dating kene kluarkan duit..hahahhaah...)
hm... saya tersangat la tak tau kat celah mana duit abes nih..
tetiap bulan mesti list balik mana pegi semua duit2 tuh..
msti ade short yang tak tau kat mane pegi nye..
nak kate beshopping, bila tengok balik almari, tak de la plak beli pape.. aish... (-____-")7
truk betul la..memang tak pandai langsung mengurus... huhuhuhu
macam mana ni ye?
nasib baik la en. nazmi sangat cermat orang nye.. kalau die pon perangai macam saya..erk.. alamat habis la.. memang huru hara.. haish..

XOXO

note: tetibe tefikir pasal duit..macam mana nak kawen kalau tak reti manage duit nih?? aish.... seram plak bile fikir.. huhuhu

Friday, October 15, 2010

geram

mode:
geram sangat

sebab:
chat dengan BINTANG gua. gua geram bile dia da "cakap suka ati *** la". pastu senyap jek. blah pon x cakap. tau2 da offline. slalu nak blah dia mesti bitau. eh..geram nih. huh. habit beliau kalau x mo gadoh. last2, gua gak yang serba salah. gua tau, bile dia da cakap suka ati la, it means, "gua x setuju dengan lu".fullstop. adeh.. sama perangai dengan bapak gua. aish.. kan gua da serba salah. geram pon ade. ni yang malas nih.. kalau orang lain, memang gua tak layan da.. apa ada hal kalau lu nak merajuk ke hapa. tapi dengan En. BINTANG, gua tak boleh tahan la beb. sayang punya pasal. gua jadi penyabar ya amat. padahal gua ni kepala hangin boleh tahan. tu la orang kata, penangan cinta. eh, betol ke? haha..

En. BINTANG, boleh tak lu jangan cakap suka ati?? suka ati tu pada gua bemaksud, "lantak la lu nak buat ape, gua x nak campur". ish3. sedih tau!! jangan la potong discussion kite dengan suka ati la. tak syok la. da tu blah senyap2. aish. gua terasa gile nih. huhu.

walaupon badan gua besa, tapi hati gua kecik. memang gua nampak kental, kasar tapi gua tacing lebih bai.

tapi apa pon jadi, gua sayang lu lebih la En. BINTANG. sayang lu dalam2, ketat2.

Gua rindu lu.

XOXO


note: entry macam cilaka bangang nye kan?? harap maap. meluahkan rase geram kat sini..huhuhu

Thursday, October 14, 2010

orang kata romantik, jiwang, ye ke?

Semakin hari rindu semakin dalam
Semakin hari sayang tambah dalam
Semakin hari rasa kasih dah tak terluah
Semakin hari cinta tambah kuat tak tergugat

kadang2 benci bertandang
orang kata benci tanda sayang
sungguh memang aku sayang
sayang yang dalam

rindu?
dah tak terluah rasa rindu
simpan saja rasa rindu
selalu luahkan takut rasa jemu

cinta?
sungguh aku cinta
cinta sedalam2 nya
tapi tak lupa cinta ku pada-Nya

kasih?
kasih mendalam tak terucap
tiada kata yang bisa diungkap
kerana rasa kasih yang meluap2

kerana cinta
kerana kasih
kerana sayang
terima apa adanya kamu

tak perlu sekacak aaron aziz
tak perlu segagah fahrin ahmad
tak perlu seromantis jalaludin hasan
aku tetap sayang kamu
aku tetap cinta kamu
kasih ku tetap pada kamu
rindu ku juga untuk kamu

aku cinta
aku kasih
aku sayang
aku rindu
kerana kamu adalah kamu

doaku
harapanku
jodoh kita biar sampai hingga akhir hayat



Tak pernah ku rasa begini
Menyintai mu sepenuh hatiku
Ternyata hanyalah dirimu
Mengerti aku sepenuh hatimu

Kuingin kau selalu
Terhentinya waktu
Supaya kita terus bersama

Janganlah kau pergi
Tinggalkan diriku sendiri jauh dari mu
Ku perlu kau tahu
Inginmu selalu temani jalan hidupku

Ternyata hanyalah dirimu
yg amat ku rindu
kurindu selalu



note: tak sampai sebulan.. oww.. bukan aku yang nak kawen.. ehehh.. gediks lebey.. =p