K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

tak penat ke??

salam

da lama tak menulis... kesian blog ni sepi je bile orang datang singgah.. *sigh*... semangat nak berblog da kurang la.. sekarang rajin blogwalking jek.. abes sume blog dikorek dan dibaca sampai blog sendiri terpinggir... *baik tutup je blog ni kan???*... eh... tak boleh la tutup.. kang sesekali sawan nak menulis datang, kat mana plak nak dicurahkan idea yang tekumpul dalam pala otak ni kan??? heheheheh..

ehehhh.. panjang lak mukadimah mengarut nih.. ok2.. trus kepada cerita sebenar..

hm.... tak penat ke tiap2 minggu berulang dari KL ke Johor?? drive 3-4jam.. tak letih ke??? ikut kan badan ni, memang sangat2 la letih nye... tapi da tak layan da letih tu... letih terubat bile jumpe family, ade ayah, ibu, adek2*tipu2!!~*.. begurau dengan diorang sampai pagi *eh..ini betul2 tau!!~*.. beleter kat adek2 *padahal baru je jejak kaki atas rumah, baju pon x tukar lagi..eheheh*.. tambah2 yang buat hilang letih tu bila esoknye, jumpa Encik Nazmi a.k.a En. Tunang Sayang yang merangkap supir kesayangan..*whoopps!!~ jangan marah ye en. tunang..heheh*.. harus la seronok bila dapat jumpa kesayangan semua... penat tu da tak terasa..

kalau masa mula2 keje dulu, nak balik siap ayah kene call dulu.. "minggu ni balik tak???"ayah tanye. aku jawab,"minggu ni kene keje la.. meeting.. hehehe.. minggu depan along balik". ayah ibu naik pelik.. ape tah keje kerajaan, weekend pon kene keje.. da la selalu balik lambat. kadang2 keje sampai pagi.. macam keje kat international company jek.. hehehe.. tapi tu dulu la.. mase tahun lepas mula2 keje.. dengan awal tahun hari tu.. masa zaman2 bos lama... plus zaman2 takdak buah hati... heheheh

sekarang... siap kene perli dengan ayah.. dulu nak balik payah betalipon tanye balik ke tak.. sekarang tak yah tanye.. sendiri call cakap nak balik.. ahahahhh.. alahai ayah... dulu bos lain.. busy telebih.. ni bos lain.. sempoi..*alasan!!~ tipu!! hahahahah... eh.. betol la.. tak tipu tau.. =p* hahahah... sebenarnye, nak jumpe buah hati yang tah bape minggu skali baru boleh jumpe... hehehhe.. *ceh!! bukan nye balik sebab nak jumpa family.. apa da!!~ =p*.. eh.. tak de la.. memang nak jumpa family tau!!~ =p

bulan lepas.. tiap2 minggu aku balik sebab nak uruskan majlis nikah adik aku dan majlis betunang... letih tu memang la tesangat letih.. da rasa cam iron woman la plak.. drive beratus2 kilometer sorang2 tiap2 minggu.. en. tunang pon tak bley tahan badan nye bila kena drive dari rumah pegi kajang pastu balik ke rumah balik. letih sangat dia cakap.. *memang la tak boleh tahan.. badan die kecit.. harap tinggi jek lebey.. tak gagah la u ni tau!~ =p*.. tapi aku boleh la plak tahan drive jauh2 tiap2 minggu.. dia baru seminggu tu da lepak.. *camne nak dok jauh bile kawen ni??*.. time mude2 ni boleh la.. sok tengok da ade anak 2.. mau sakit2 badan aku nih.. hahahah.. minggu ni aku balik lagi nak pegi kursus kawen plak.. *da dekat nak kawen baru sebok nak pegi kursus!!* minggu lepas balik sebab nak tempah kad dan pegi wedding member skola. minggu sebelum nya plak, memang la kene balik.. kalau tak nak sarung cincin kat jari sape lak kan?? hahah.. kesimpulannya, tiap2 minggu la aku balik..

selalu aku balik petang jumaat lepas keje.. sampai rumah paling lewat pukul 10.30.. begantung pada keadaan traffic.. kalau clear, aku bawak "besopan-santun" *besopan dalam erti kata lain.. laju main taram jek.. hehehhh*.. cepat la sampai. dalam 3jam setengah aku da boleh sampai rumah.. eheheh..*eh.. tak laju tau!!*.. jarak nye ada la dalam 300km. ayah dengan en. tunang selalu cakap aku bawak laju sebab tu cepat sampai. padahal bile diorang drive dari rumah ke KL pon same jek 3 jam setengah da sampai.

tak takut ke jalan sorang2??? harus la aku takut!! hahahaha.. nak2 kalau da malam tak sampai rumah lagi.. memang pecut la.. dan dalam kete mesti ade simpan yassin.. ehehehh... untuk mempertahankan diri.. tapi tu la.. aku kene keras kan hati ni.. tak ley manja2.. lagi pon, tak macho la tunjuk lembik.. kan?? hahaha. *tak manja la konon..nyampah!!* ye la.. manja pada orang tertentu jek.. bak kata kak fynn jamal, "aku punya manja kau saja boleh rasa.. rahsia kita berdua," ..ececehhh....

hm... aku tak sure la sampai bila kene berulang dari KL ke Johor.. harap2, tahun depan dapat la aku tukar ke JB.. *ye.. nak tukar.. sila lulus peksa dulu, ok??*.. tak dapat bayang camne da kawen nanti.. huhuhu.. mesti rasa tak sronok.. petang ahad jek da kene pisah dengan laki.. WAAAAAA!!!~ SANGAT TAK BESTT!!! sekarang pon da rasa cam tak bape nak best.. cam ne la ayah ibu dulu boleh tahan siap ada anak sorang plak tu.. dulu takde highway, takde kete. sekarang ade highway, ade kete sendiri pon rasa cam tak larat asek nak kene berulang.. uish... cabaran sungguh.. tapi kan.. nak seribu daya, tak nak seribu dalih, betol tak??? sayang punye pasal sanggup jek.. tapi berapa lama la sanggup nye tu ye??? hmmm...

aih... apa la aku mengarut nih... bosan sebenarnya.. takde menda nak buat.. bos aku pegi MAHA.. so, aku la bos.. hahah.. bos dalam cawangan jek.. *eleh.... setakat cawangan ade 2 orang, En. Asri dengan aku, boleh la...hahaha*. okla.. chow.. sapa yang belom pegi MAHA tu, sila la pegi.. memang sangat best.. kalau pegi sana, singgah la booth opis aku.. aku keje kat mana?? korang korek la sendiri cari ye.. heheheh.. kalau jumpa aku, tegur2 la.. aku tak makan orang.. ehehehhh..

(^___^)v
XOXO


note: kad suda buat.. tinggal confirm balik.. kursus, weekend ni mau pegi. lepas kursus, shopping barang2 pula.. hm... banyak lagi nak kene buat nih.. baju nikah *oww my... tak anta lagi!!!!*,list jemputan, goodie bags, photographer, andam, bla..bla.. bla... oish!!! sempat ke???


2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

Frodo Baggins said...

lor dah nak kawen ke??
selamatttttt tuk lu
kehh3x ... jgn ler delete belog
'anak2 lu nanti ble waris


>>___<<

::Rifqah:: said...

frodo:
hehehe... jodoh da nak smpi... alhamdulillah... lg sebulan lebih je.. thanx..(^___^)
hahah.. wa tak tutp blog.. cume tak rajin nk menulis jek.. wa takut blog wa jd blog wedding planner plk.. hehehh