K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 12, 2010

B.I.L.A.R.I.N.D.U



Salam

Eh?? post entry baru di hari minggu?? hahahha... selalu nya aku malas nak on9 bile hujung minggu.. hahah.. camne nak rajin nye.. ahad aku gerak balik dari johor ke KL. takkan nak on9 tengah2 drive kot.. hohohoh... kalau da sampai KL tu, xde makne nya aku nak on9. baik aku tido. isnin da kene keje.. hehehhh..

actually, hari ni aku kene pegi pengerang.. sape2 yang tak tau pengerang kat ne, pi la google.. tapi aku tak jamin korang boleh jumpe ke tak.. heheh.. nak gi pengerang, lalu la rumah aku, rumah tunang aku. kalau tau nak kene pegi pengerang, memang sah2 la aku balik kampung hari jumaat hari tu. ni da last minute baru tau, malas la aku nak balik kampung. lagi pon aku malas nak drive. tumpang dak opis aku jek.

hm... apa lagi aku nak tulis ha?? hahaha... takde motif sebenarnye.. layan gambar dulu la ea??

ni dinner aku malam tadi.. heheh.. mak cu aku takde kat umah, so rajin la aku masak.. sebab aku malas nak mencemar duli turun rumah semata2 nak beli makanan kat kedai bawah umah aku ni. aku rela lagi memasak apa yang ada kat dapur dari kene turun pegi kedai. heheh.. *kalau da dasar pemalas tu, takleh nak kate apa la...* semalam aktiviti aku tido sepanjang hari. memang tak senonoh punye anak dara. camne nak kawen camni?? heheh.. actually, tido sepanjang hari sebab aku tak sihat..*tipu!! alasan!! huh!!* eh.. ni betul ni.. memang tak sihat. pale pon sakit. jadi aku tido jek la. heheheh.. dengan tak makan nye. da petang kul 5 lebih baru la aku makan. tu pon makan roti.. dan oleh kerana En. Tunang suda sound aku suh makan, aku pon dengan rajin nye masak la makaroni goreng.. *sebenarnya memang nak masak dari pagi tadi.. tapi sebab tido itu indah, malam baru masak.. hhohohho*. dan ini lah hasilnye..

makaroni goreng pedas.. sangat pedas ok!!! hahahha... aku ingat cili kering tu tak pedas sangat. tah bape banyak aku letak. bedengung telinga aku makan. nak hilang kan pedas bedengung, makan lak potato wedges.. eh, betol ke eja tu?? da lama tak memasak. sekali sekala memasak, kira ok la rasanye. takde la rasa yang aneh2.. hehehhe..

eh?? apa kene mengena makanan dengan rindu ni??? hheheh.. memang tade kena mengena pon.. sebenarnye aku rindu kat budak ni ha..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

V


En. Nazmi

aku rindu kat budak ni ha.. minggu ni dia super busy. busy sampai tak sempat nak mesej tunang dia, tak sempat nak call tunang dia. nasib baik la dapat tunang yang memahami ni.. *tipuk!!! padahal majok bagai nak rak!! hahahahaha* bukan la majok.. makan ati gak sebab geram.. hahaha.. harus la geram. orang lain busy gak.. sempat jek nak mesej tunang ke, gurlfren ke, bini ke.. ni tak mesej langsung.. ceh!! aku gak yang mesej.. tu pon slalu silap timing. temesej mase dia tengah keje. tu la, sapa suh tak bitau nak gi keje malam?? da tekacau mase keje. heheh.. so, sepanjang minggu ni, kurang la mesej, kurang bebual. nak buat camne.. da En. Tunang busy mencari rezeki buat bekalan masa depan. nanti nak kena tanggung bini yang besar ni ha... hahahah... nasib baik da jadi kebiasaan nak gi keje, aku call die dulu. kirenye dalam sehari, ade la gak kitorang besembang walaupun 2-3minit jek.. heheh.. pagi2 kul 6.30 mesti call. even die tak penah suruh. kalau tak call 1 hari, rasa cam ada benda kurang 1 hari tu. penah gak aku mogok tak mo call. hahah.. lepas tu aku yang cam serba tak kena. die pon cam ala-ala majok dengan aku. takde orang nak kejut katanye.. heheh.. padahal boleh jek bangun sendiri. tapi bila da tebiasa ni, bila tak buat dan takde orang kejut, terasa la lain kan?? hahah.. manje betol en. tunang nih.. =p.


actually, hari ni genap suda sebulan kitorang betunang. eh??? da sebulan??? cepatnye mase belalu.. ade lagi masa lagi sebulan 3 minggu sehari jek lagi sebelum wedding kitorang.. hohohoho.. neves3!!~ banyakkkkkk lagi mende tak siap nih!!! rasa cam tak cukup masa.. huhuh... preparation??? aku rasa suku pon belum.. huhuhuhuu... borang pon tak settle lagi.. aish.. barang2?? lagi la.. minggu depan baru hegeh2 nak gi beli. takpe2.. buat pelan2.. jangan kelam kabut..

hm.. jodoh.. susah nak kata kan?? aku baru je kenal En. Nazmi ni. kitorang kenal 12 Mei 2010. 1st jumpa 12 Jun 2010 dan 12 November 2010 betunang. macam best kan tarikh2 tu?? semua kebetulan.. tapi tak plak amik tarikh wedding tu 12hb.. heheheheh.. sapa2 yang baca blog aku dari awal, mesti ada tebaca kisah2 sedih aku dulu kan?? tapi da buang kot rasa nye.. hahah..malas nak ingat crite da lepas. tapi besyukur gak la. dengan kesilapan yang aku buat tu, aku jumpa En. Namzi ni. kalau tak kerana silap langkah dulu, takde la aku layan En. Nazmi ni kot. heheheh.. tu la orang kata jodoh. jodoh ni kadang2 tak yah cari jauh2.. dia sebenarnye ade je kat depan mata kita. cuma kita je tak sedar itu jodoh kita. sama la cam aku dengan En. Nazmi. jauh2 aku cari, rupenye orang dekat jek.. ahhaha.. takpela.. orang kata senang. takde la gaduh nak balik raya, kan???? *takde maknenye tak gaduh.. boleh jamin nanti perang gak.. ahhahaha*.

hm.. aku harap jodoh aku panjang dengan En. Nazmi. aku harap jodoh kitorang sampai ke syurga-Nya.. amin3..

The Rings

Oww.. hari ni anniversary ibu dengan ayah aku la... heheh.. walaupun diorang tak baca blog aku ni, aku nak wish gak.

Happy 28th Anniversary ibu & ayah!!!

Along sayangggg sangat3 ibu dan ayah. moga ikatan kekal hingga ke syurga. kekal bahagia dunia dan akhirat.. amin3...

eh.. panjang suda repekan kali ni.. okla.. chow dulu ye.. ade kesempatan, aku merepek lagi kat sini. adios!!~

(^___^)v
XOXO


note: entry ni aku type dari pukul 3.30 pagi.. pukul 8 pagi nak gerak pi pengerang. alamat rabak la mata aku nih.. huhuhu

note2: rindu giler dengan en. tunang ni.. tak saba mau tunggu die trun KL. mau SHOPPING!!!~ yeay!!!

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

Linglung said...

hi tunangan orang! hehe :p

makaroni pedas tu buat gua kecur liur..sebab perkataan 'pedas' tu..perghh!

::Rifqah:: said...

hi linglung!! heheh.. (^__^)

hahahha.. pedas gile makaroni tu. telebih cili punye pasal. tambah lak goreng daging letak blackpepper. pedas+panas. boleh merana b*n**t.. hahahah..

klu nak rasa makaroni pedas, roger la wa. hahha.. wa tolong pos, boleh??? =p