K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 17, 2010

harap maaf..

Salam


*Fuh3!!~ tiup2 habuk, buang2 sawang yang da banyak kat sini*


Mintak maaf banyak2 pada sapa2 yang singgah blog ni tapi pulang dengan rasa hampa sebab takde entry baru..*confident jek.. hahah..tah2 xde org kisah pon..=p*.. eheheh... aku busy sket start awal bulan hari tuh..

9-12 November aku ada meeting kat Pulau Jerejak, Pulau Pinang. Jauh tu tempat meeting.. huhuhu.. tapi aku stay kat sana sampai 11 November jek. 11 November petang, aku balik Johor flight dari Penang trus turun kat Senai. tepaksa balik awal sebab 12 November ada majlis kat rumah. motif ape la wat majlis hari jumaat kan??? da la bukan cuti skola.. hehehhe..

Sebenarnya meeting kat Jerejak sehari jek.. 11 November jek meeting nya. 9 November hari perjalanan..bertolak dari KL flight pukul 4lebih. sampai Jerejak, lepak2 jek.. malam plak, karaoke.. 10 November kitorang pegi lawatan kat Kilang Benih Padi, Lahar Bubu. lepas lawatan, lunch kat restoran LKIM kat mane tah area penang tuh. malam plak ade majlis perasmian dan farewell untuk ex-pengarah bahagian aku yang da dinaikkan pangkat jadi timbalan ketua pengarah. untuk majlis malam ni, buat julung2 kalinya aku jadi emcee.. hahahah,.. x leh blah.. padahal aku ada penyakit nervous melampau. kadang2 nervous cam nak pitam. tapi malam tu aku bejaya gak jadi emcee. yang tak best nye, aku cakap laju sangat cam ketapi.. heheheh.. esok hari nye baru la mula meeting yang sebenar.. aku join sampi pukul 12 jek. lepas tu balik bilik kemas2 barang, pukul 1 aku naik bot pegi seberang. kat jeti seberang da ade pegawai dari LPP negeri da tunggu nak bawak aku pegi airport. oleh kerana aku balik bukan untuk urusan keje, so aku balik beli tiket flight sendiri.. da beli sendiri, mampu naik air asia jek la.. tak kisah la kan.. yang penting aku sampai JB trus.. hehehh... aku memang tak saba da nak balik JB nih... hahhah...*gediks!!*

Flight aku pukul 4.50ptg. sampi JB patutnye pukul 5.55 petang. tapi belepas lambat, aku sampai JB pun da pukul 6 lebih. da sepanjang jalan begegar jek sebab hujan.. ngeri gak aku.. huhuhuhu.. sampai senai, en. Nazmi da tunggu aku.. hehehe.. bagus tol da tunggu awal. tunggu betol2 depan pintu balai ketibaan lak tuh.. hahah.. *ala... time becinta jek.. tgk da kawen sok... hahahha*..

Sebelum balik umah, pegi makan dulu, solat maghrib. pastu singgah rumah en. Nazmi dulu amik barang, baru la balik rumah. sampai rumah, letak barang, salam2 sume, wat air untuk En. Nazmi, trus mengadap barang hantaran untuk angah.. letih gile! esok petang nya angah nak nikah. so malam tu kena la siap kan sume.. nasib baik barang2 aku da siap. kalau tak, memang tak tido la.. lunyai aku jadi nye,. huhuh... pagi2 12 November lak, aku da kuar pegi bandar Kluang dengan adek aku no.3 dan sepupu aku. dengan tak mandinye, pegi bandar kluang anta kawan ibu aku kej. pastu sarapan kat Kluang Station yang baru bukak sambil tunggu kedai bukak.. mau beli barang2 untuk kenduri hari ni.. dekat kul 11pagi baru sampai rumah.. lunyai aku kalau hari2 cam ni..huhuhu

mengerjakan barang hantaran.. penat!!

12 November, 3.30 petang, adik aku, Qhaishatul Atiqah Zainal Abidin selamat dinikahkan dengan Abd Rashid bin Mohd Said dengan sekali lafaz.. Alhamdulillah... selesai suda 1 majlis.. tak sangka adek aku da jadi bini orang.. banyak gak dugaan nye sebelum sampai majlis. begaduh la bagai.. heheheh.. tu yang aku jadi touching lebih.. hahahahah.. nanges tak hengat.. padahal aku la orang yang paling bising skali kat dia. macam2 aku bebel, berleter, marah lagi.. ish.. sape tak sedey adek da kawen kan... nak2 kawen dulu dari kakak dia.. hahahahaha... harus la sedey..heheheh...


adek aku, Qhaishatul Atiqah Zainal Abidin

4 Qhaishatul.. heheh.. yang lain rupenye cam amoi tu cousin aku.. tapi pangkal nama sama dengan kitorang

adek ipar aku, Abd Rashid Mohd Said

syahdu

selesai jek majlis angah, tak leh rehat lagi.. aku trus prepare untuk malam plak.. malam ade majlis bertuang plak. ada barang hantaran yang tak siap lagi macam sirih junjung, coklat, buah dan kek. nak kene pegi petik daun sirih, nak gubah lagi.. nasib baik sepupu aku yang gubah, kalau tak memang hodoh la... hehhehe.. nak kene gubah riben lagi.. eh.. letih gak tau. sebab kita tak biasa buat. heheh... siap semua tu, kelam kabut gak nak mandi, ready untuk diandam.. heheheh.. mak andam sampai, aku tengah kat dapur potong buah limau.. hahah.. tinggal jek yang potong tak abes tu.. sapa tah yang sambung.. make up dengan mak andam ni best tau.. kak ana name mak andam tu.. relax jek.. die suh baring, baca selawat, surah 4 qul, pastu baru die start make up. make up pon cantik, x over. da siap2 sume, tunggu En. Nazmi sampai.. lambat gak die sampai. pukul 9.30 kot.. dok bincang2 hape tah, tetibe da panggil aku kuar.. erk.. cuak.. hahahha.. macam nak nikah jek.. padahal baru betunang.. heheheh.. mak En. Nazmi tak datang, so yang sarungkan cincin adek mak En. Nazmi.cam kelam kabut gak la.. aku plak cam blur2.. hahah.. da la adek bradek En. Nazmi aku tak salam.. da kelam kabut sangat. diorang pon trus trun bawah nak makan.. heheh.. aku plak, kene pakse posing2 bagai.. da la keras cam kayu.. heheh.. da posing, ade acara sarung cincin untuk En. Nazmi.. oww.. masa ni ade kontrovesi sket.. huhuhuh.. sedey bile diingatkan balik.. tapi takpe.. da lepas pon.. hm.. agak sedey la.. coz tak dapat amik gamba bedua denagn tunang.. ade masalah sket.. malas nak kecoh2.. lagi 1 yangtekilan gak, family En. Nazmi balik, takde sape inform kat aku.. aku tak leh trun bawah.. kang orang kate aku gedik nak tayang muke plak.. aish.. da nanti orang ingat aku sombong.. huhuhuh..tapi x pe.. da lepas.. hehehe.. da selamat jadi tunang aku pon.. hahaha.. cam tak caya jek aku da betunang.. nak kawen da plak tuh.. hohoho.. cam kelakar pon ade.. yang paling tak bleh blah, bakal biras aku iaitu kakak ipar En. Nazmi, member 1 skola rendah dengan aku.. tapi die kelas lain la.. hehehe.. anak dia da nak masuk 2 orang da.. tengah tunggu hari.. huhuhu.,. segan kot.. ada gak kawan2 skola yang jadi sedara mara aku.. aish.... segan2..

sedang di make over..eheheh

siap make up. ade orang tak pecaya ini aku.. hahhaha

mak cik En. Nazmi

dengan ibu dan ayah.. heheh.. diorang excited cam dapat menantu lagi sorang.. hahahha

En. Nazmi

esok hari lepas majlis, aku da kuar dengan En. Nazmi.. hahah.. baru bape jam jadi tunang.. heheh.. tah pape.. bejalan2 pegi service En. Viva, survey barang untuk kawen nanti, tengok wayang, makan2.. pastu balik, die melepak kat rumah aku.. oleh kerana malam semalam tak dapat amik gambar, malam tu kitorang bantai amik gamba banyak2.. yang tak best nye baju je la.. pakai baju kasual jek.. huhuhu.. tade makeup2. nasib baik pelamin ade lagi.. hehehe..*kemaruk tul!! hahahahaha*


da kene "tambat"

cincin dijari.. eh.. macam tajuk lagu.. heheh

kepunyaan kami

itu la kisah nye.. panjang kan?? sekali update, sampai malas orang nak bace.. hehehehehe... sori la korang.. penat bace citer tah pape ek??? heheheheh...

okla..nak chow!~ jap gi nak pi jalan2 dengan En. Nazmi. bye!!~

(^___^)v
XOXO


note: macam tak caya da ade tunang.. hehehe.. kadang2 aku telupe dia tunang aku.. hahahha

note2: orang kate mase betunang ni banyak dugaan nye.. betul ke??? tapi aku da rasa macam ye... huhuhuhu

note3: aish... macam tak cukup mase.. lagi 2bln lebih jek... waaaa!!!~

4 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

MissMeera said...

hek3...wlaupon ngah bca post, hati rasa mcm ngah b'bual face 2 face...kegumbiraan jelas t'pampang d cni sis...CGRATE...^________^

* B^O^S^H* said...

kamoo sahabatku...tahniah!!!!

* B^O^S^H* said...

hehehehe...td tsent lak komen 2...hahahaha

sedih lak bace cite ko yg pnjg lebar 2......tp aq bjaye abiskn gn ade takungn airmate ckit...
btunang da kawan aq...bbahagia ya...!!

::Rifqah:: said...

meera: thanx my dear!!~ (^___^)v

beb: kamu sahabatku juga.. time kaseh!!~ (^__^)
xmo la sedey2 beb... hehhehe... thanx doakan aku.. (^__^)v