K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 25, 2011

Kluang punya kisah

Salam..

Minggu ni kecoh pasal 1 kopitiam yang agak famous kat Johor. ala... suma tau kan. Kluang Railcoffee tu... yang ramai sangat orang Melayu lepak tu.. yang glemer masuk Majalah 3 tu.... yang kopi dia sedap sangat tu.. *cakap gaya2 kepochi plus muncung cam Joyah ye*. Memang Kluang Railcoffee ni glemer abes. kopi dia memang sedap la *harus la sedap kalau da babi didalamnya..cis!!*. Kalau nak minum kat tempat original dia kat stesen ketapi tu, memang kena amik turn. punye la ramai manusia. dan kenyataannya yang meramai kan nya adalah orang kita. ya. orang Islam. aish. dan yang aku pon menggelupur sebok2 pasal benda ni kenapa??? mesti la sebab aku pon suka lepak kat sana. huhuhuh.. aku tak tau da bape jag air kopi berbabi tu yang aku da telan. tu belom kira roti bakar lagi. aduhai... rasa cam nak telan air tanah bagi samak isis perot ni. huhuhuhhu

tapi kan, kita tak leh nak salahkan tokey tu. salah kan diri sendiri dulu. punye la banyak kedai melayu ada, yang kedai cine gak kau nak masuk tu da kenapa rifqah oi??? *erk... da sedap.. lagi pon, da terpedaya ada orang kata halal, yakin jekla. huhuu*. dan aku rasa orang Islam yang lain tu pon fikir benda yang sama dengan aku. yang kedai tu halal. *padahal takde pon tunjuk sijil halal. damn!!*. aku rasa mungkin atas dasar tokey tu orang Kluang, dan perniagaan ni pon da lama dibina yang buatkan orang kita selamba jek pegi minum kat situ. bisnes dia da mula dari zaman tok nenek dia lagi. jadi orang assume, mesti la diorang tau takleh nak campur dengan benda2 haram ni. sebab memang orang melayu yang banyak menyumbang kepada keuntungan dia. tapi rupanya silap da... hohoho.

kat Kluang ni kan ade 2 jek kopitiam. 1 opkos la Kluang Railcoffee. yang 1 lagi tu.. eh.. takyah sebut la.. orang Kluang mesti tau kan? Kopitiam yang lagi 1 tu memang aku tak masuk la. dan kat Kluang pon aku tade nampak orang Melayu lepak sana. eh, tapi kan, kopitiam yang best cam ni owner sume cine. tade ke orang melayu nak bukak kopitiam best camni kat Kluang? yang aku tau ade orang Melayu punya kopitiam kat Bandar Baru Bangi jek. tokey die kalau tak silap aku Ezzah Aziz Fauzi. Bekas pengacara kat TV3 dulu.

cite pasal tokey tu plak, dia cam tak puas hati la. aku tak sure dia tak puas hati kat sapa. tapi dengar2 nya dia kata, kenapa benda sampai tersebar kat luar dulu. kenapa tak datang bincang dengan dia dulu? bincang sama2 dan buat tindakan yang perlu. bukan terus sebar macam ni. da dia rugi. eh. taktau nak cakap apa. haduyai. tapi ada gak dengar cakap belakang ini keje pesaing yang agak dengki tengok Kluang Railcoffee ramai sangat pengunjung. pesaing nya sapa? ehehehh... kang ada lak aku kena saman kang. pasal pesaing tu, sume rumors jek. jangan la caya. kalau da salah tu, salah la. takyah nak salahkan orang lain.

semalam sembang2 dengan pakcik aku pasal ni. kitorangkan memang suka sangat2 lepak kat sana kan. da tiap kali balik kluang mesti la nak lepak kat sana. dan pakcik aku da kuar 1 ayat ni pasal kes ni, "patut la lemak kita tak mo turun2. ada lemak babi rupanya." erk??? hahahahaha.. betul gak tu. patut la lemak ni degil tol. da lemak tepu da jadinya. dan patut la aku pon asek malas2 cam babi jek. yela.. babi kan pemalas. eh? betul ke? hahahah..

so, lepas ni kita minum kopi buat sendiri ea. meh tanam kopi sendiri pastu proses sendiri. eh. dulu nenak aku tanam kopi tau. apa?? tak tanya? eh. suka aku la nak bagitau kan. =p


(^__^)v
XOXO


saja nak kepoh: eh. camne ni?? rasa cam nak minum air tanah plak bagi samak perut. hahahahah... bengong la rifqah!! da telajak telan, mana boleh nak kuar balik. da jadi darah daging kot. apa yang perlu, marilah kita sama2 bertaubat.

Original Kluang RailCoffe. kat stesen ketapi Kluang.


Roti bakar "mabuk" + kopi berbabi


ada 2 jenis roti. aku taktau yang mana ada alkohol. yang putih ke, yang cam ceklat2 ni.. tapi 2-2 pon best. huhuhu.. cilakak sungguh!!



*Sumber gamba dari Atok Google.

3 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

¶A.K.I¶ said...

owhh sis rifqah!!

mak aki da tepon aki bgtaw!
kteorg 1 famili pon sme...
klu blk kg ad gak la sggah mkn citu..
ustazah mak aki ckp mmg tggi alkohol n lemak babi. ayookk!

adess.... menyesal x sudah..
tp kita x taw kn..
lps ni x pe la... sebar2 kn....

luahfikiran said...

SALAM,
NANTI LF PERGI KE KLUANG ! NAK SINGGAH KE KOPITIAM BERKENAAN. YANG MEMBAYARNYA ORANG KLUANG LE !

Nazhatul said...

aki:

tula... da begelen2 air kopi tu diminum nya. roti tu x yah ckp la.. da bekeping2 kot.. huhuh..


LF:

da x boleh nak minum kat sana... da confirm tak halal.. heheheh... klu da halal nanti saya belanja LF minum kat sana.