K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 26, 2010

Ajik.Jepun.Haulah

"Kami"


Salam..

Actually, tak de pe sangat nak update.. semalam da post new entry yang panjang cite pasal weekend hari tuh.. hahahah.. cite memgarut jek.. tu pown ade yang sudi baca (tq manyak2..).. pada yang rajin mengikuti blog nih, time kaseh la banyak2.. (ahaha..pasan jek lebey rifqah nih.. sape tah yang rajin sangat nak bace blog die tuh..=p).. tak pe la.. walapown tak sampai 10orang yang rajin bace blog saye, saye tetap nak tulis gak.. time kaseh banyak2 pada yang rajin mengikuti blog yang tak seberapa nih..

Owh ye.. dalam entry lepas, lupe nak mention sesuatu.. pada malam 20 Mac 2010 yang lepas, atok Haulah which is ayah pada mak die, telah kembali ke rahmatullah beberapa jam sebelum Ajik (adik Haulah) nak terbang ke Jepun.. sangat2 kasihan dengan diorang.. sume kelam kabut coz flight Ajik pagi. Malam tuh diorang da de kat KL, baru jek sampai then dapat plak call atok Haulah meninggal. Diorang sume tepakse patah balik ke Kampar malam tuh jugak. Nasib baik gak la Kampar tuh dekat jek. Haulah adik-beradik, dengan abah die balik sekejap jek untuk melawat tak tunggu kebumi coz kene anta Ajik pi KLIA. Mak Haulah jek yang tinggal kat kampung. Of course la mak die kene tinggal kan?.. da ayah nye yang meninggal.. tapi kesian gak.. mak die tak dapat tengok Ajik fly ke Jepun.. da la lame kat sane.. 4tahun. Bile tah boleh balik..

hm.. sepatutnye, saye pown ikut skali anta Ajik.. heheh.. mesti ade yang nak tau nape saye nak sebuk2 ikut anta kan?? hehehhe.. saye dengan Haulah da macam adek-beradik. Mase study dulu ramai yang panggil kitorang kembar coz asyik bekepit ke mana2, tak boleh berenggang. Kitorang bukan rapat berdua jek.. Haulah rapat gak dengan family saye, temasuk la nenek, pak cik, mak cik, sepupu sume.. macam tuh gak saye.. da slalu sangat ikut die balik kampung, siap umah mak cik die pown da pi, tido sane.. dengan sepupu2 die pown da kenal.. mak abah die pown da anggap saye cam anak sendirik.. best wo.. kalau pi umah die, kadang2 abah die bagi wit.. ngeh3!~ Yang lagi best, siap ikut family die pi holiday kat Taiping.. hahahha.. best3!!~

hm.. balik pada cite nak ikut anta Ajik.. mesti la tak jadi ikut sebab mase tuh saye da kat kampung pown.. huhuhu.. sedey3!!~~ tapi kalau ikut pown, mesti cam kelam kabut. mcoz atok die baru meninggal.. tak pe la.. da tak de rezeki.. tapi da pesan kat ajik nak salji dari jepun.. suh simpan dalam botol..hahahahah!!~ haih.. bile la nak dapat pi Jepun nih.. hhehehhehe...

Saye kan..sangat sayanggggg kawan baik saye itu.. heheheheh... sampaikan ade orang kate kitorang nih ade hubungan terlarang.. hahahhahah!!~ BODO tak agak2 la kan??? (erk.. tekasar jap..eheheh..) tapi memang bodo la sape yang pikir camtuh.. hello!! excuse me!! ingat kitorang nih gile ke??? tak main la sejenis nih.. ape barang beb!! tak sayang molot tol diorang tuh!! HUH!! memang ler kitorang rapat, kadang2 jalan pegang2 tangan (kalau kt tempat sesak ramai orang, takut ade yang tecicir..hahahah.. biasenye kalau pi pasar kat jalan TAR..ngeh3!!~), makan bedua macam pakwe makwe, suke gaduh2 manje cam pakwe makwe, tapi kitorang straight tau.... tak bek tuduh kitorang cam tuh.. eeee.. tak de pasal nye nak ade hati kat pompuan.. i tak rela u..hahahha.. kitorang sangat rapat may be sebab kitorang ade chemistry kot.. hahhaha.. kitorang ni tak banyak persamaan pown.. banyak beza lagi ade.. cthnye:

Haulah
1. Lebih 'cool' dalam apa jua keadaan
2. Susah nak marah, tapi kalau marah boley jadi sangat menakutkan..huhu
3. Suke melawak... heheheh
4. Keras hati, tak suke nampak lembik..=p
5. Jarang majuk, tak pandai pujuk orang majuk

Rifqah
1. Emosi telebey..ske mengamuk..hahahha
2. Senang marah, tapi cepat jek sejuk..hehehhe
3. Tak pandai melawak.. eheheh.. da org cas saye sombong..huhu
4. Lembut hati, mudah tesentuh, suke nanges..hahahh
5. Kuat majuk..(hahah..ngade2 jek..), pandai gak la pujuk orang..heheheh..

hehehehe.. 2 la serba sedikit perbezaan kitorang.. tapi perbezaan itu lah yang membuatkan kitorang rapat.. kitorang saling melengkapi satu sama lain.. heheheh.. ape la yang mengarut panjang2 pasal haulah ni ek?? hehhehe.. tibe2 jek teringat kat Cik Nurul Haulah Miswan nih.. rindu la kat die.. 2la.. jauh sangat keje nye.. ngape la dok kat Perlis tuh.. kalau Perak tahan gak la.. ni jauh giler!! sangat rindu zaman study dulu.. pi kelas same2, ske bli baju same2 (corak sme lain kaler.. cam twins..ngee!!~), makan same2, kdg2 tido sekatil, sebantal (bile time2 malas nak balik bilik sendiri..heehhe..), pi shoping same2, pi tengok wayang same2 (walopown Haulah selalu kene mengalah nak tengok cite ape.. hahahah.. cite omputih dilarang same skali..hahahah.. jahat tak?? ngee!~~), naik motor sme2, tesadai tepi jalan sme2 sebab minyak moto abes.. hahahahha.. memang sangat2 rindu akan momment2 itu.. huhuhu....

Hm.. tak mau tulis lebey2 pasal Haulah nih.. nak simpan sket kat entry khas untuk Haulah nanti.. akan cite bile kitorang mule kenal, suka duka kitorang duk kat upm, dan macam2 la.. heheheh..

Pada Haulah (cam la die bace kan?..hehehe): Saye sayang kamu sangat... saye tak kan jumpe lagi kawan sebaik kamu, yang sangat la memahami saye, melayan kerenah, mood yang selalu betukar, yang suke marah2.. tapi kamu sabar dengan saye.. time kaseh cayang!!~ semoga kite trus besahabat sehingga akhir hayat.. Luv u soo much..muah3!~~


(^__^)v
XOXO

note: kenapa saya cite tentang die?? tak tau la.. saje jek..hehehhe...

Haulah wif my Ibu

Me wif haulah's Mak

Us after 7th years

3 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

m.k.z.e said...

twin ker...

tp mcm twin jgk...

Rifqah said...

twin lain perot..
hehehh..

tapi kwn2 mase study ckp kitorg cm twin.. slalu keliru dan tetukar name kitorng.. hehe.. padahal sorang tinggi, sorang rendah..

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik