K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 25, 2010

Weekend hari tuh~~


Salam..

Pada yang selalu mengikuti, harap maaf la sebab da lame tak update.. nak kate banyak keje, ta de la banyak sangat.. tapi memang ta sempat nak update.. lagi pown, ta de mood la nak update..

Ok.. kite mula dengan hari jumaat...

Jumaat, 19 Mac 2010,

Hari ni tepakase la amik cuti coz nak balik kampung tengok mak cu kat hospital.. mak cu is my ucu's wife..ucu plak my mom's youngest brother.. saye tinggal dengan dorang kat KL nih.. so, macam tak patut la kan bile mak cu masuk hospital, saye ta pi tengok.. ta pi tengok kat ICU pown da rase cukup truk.. ni kan plak bile da masuk wat biase.. hehehe.. eh.. ape merepek nih..ok2.. so, bile da ade emergency camni, banyak program yang da dirancang ta dapat dijalankan.. ta dapat pi wedding ayoi, ta dapat ikut haulah anta ajik.. memang ta best la.. sebab da plan baik punye.. (ish3!!~ trok tol!! bekire!!) ala... mesti la agak bengang kan.. da rancang baik punye.. tapi yela.. kite hanya merancang, Allah yang menentukan..

Nak tambah bengang lagi?? Haa... memang bengang la kan.. beria-ia amik cuti, konon nak balik awal2.. tapi tunggu ucu punye pasal, dekat kul 4 gak baru kuar KL.. tak ke rase cam sia-sia jek cuti.. tinggal sejam jek lagi nak kul 5.. huhuhuh.. ni sume sebab ucu tunggu GL untu mak cu.. ade ke tunggu kat umah jek.. harapan la pegawai tuh nak call.. memang tak la kan. kene la pi opis die, tunggu depan muke die, baru la die kuarkan surat tuh.. da la hari Jumaat. Rehatkan lame.. so, kul 3 ptg la baru pi nopis die kat setapak kot kalo tak silap.. memang da hangin jek la.. pasal mensia-sia kan cuti yang diamik.. baik tak yah cuti.. amik half-day jek.. huhuhu.. bengang2.. da pi opis tuh, memang jap jek pown nak dapat suratnye.. memang nak kene pi sane baru die wat.. konon nak wat dulu pastu nak call.. HAMPEH!!~ Da masak da dengan perangai orang admin nih.. huh!!~ da settle GL tuh, trus gerak balik.. da la lambat nih, brenti banyak kali la plak.. adeh.. boley darah tinggi jadi nye.. hangin 1 badan.. tapi nak wat camne, ikut jek la. sudahnye sampai hospital da kul 7.15malam. nasib baik waktu melawat abes kul 7.30mlm. boley la masuk lagi. So, masuk jap tengok makcu, kul 7.30mlm trun balik. 2 pown pasal mak long da bising nanti kene halau dengan guard. konon2 nak la pi makan kat Bentayan (bustand lame kat Muar, skang da jadi stesen bas ekspres, skali tuh ta jadi la plak. ibu soh pi esoknye.. sebab da penat.. heheh.. memang penat pown.. so, balik la rumah nenek trus..


Sabtu, 20 Mac 2010,

Supposedly, hari ni pi Bentong, wedding ayoi. Tapi oleh kerana ade kes kecemasan, ta jadi pi.. hari ni sepanjang hari melepak2 kat umah, da tuh pi kedai jap beli tempe dengan sardin (nyum3!!~ cedapnye.. lame ta makan sambal sardin n sambal tumis ciliapi tempe.. ngeh3!~~).. lepas pi kedai, saje jek melajak pi bukit gambir. Pipi tuh sebok la plak nak bli hadiah kawen kawan die.. kire ok la.., dari ta de mende nak wat.. nak tengok tv pown, sampai da nak muntah tengok tv tuh.. hehehhe...hm.. mase ni ade gak try call pak cik.. sje gedik nak tinggalkan misscalled.. hehhe.. kalau die jawap pown bukan leh dengar suara..hehehe..

Petang da kul 6, baru la tegedik2 kitorang adek-beradek nak pi Muar.. hehehe.. actually, tujuan utama tuh nak pi makan jek.. sambil2 melawat mak cu la.. hehhehe..(tak gune punye anak sedara..hahahah).. nenak da bising2 suh cepat, ibu pown bile nenek bising, tepakse la ikut bising skali.. tapi memang saye ske lambat2.. so, besiap la dengan lambat nye.. kul 6.45 baru gerak dari rumah.. ala.. sempat jek tengok mak cu.. lame la dari semalam.. heheheh.. baru jek sampai kat katil mak cu, tibe2 enpon bebunyi.. ala.... time2 lupe nak silent mode ni la die bebunyi.. upenye pak cik mesej.. pak cik ade sukan rupenye hari nih.. hehhe.. dapat la dalam 3 mesej kot.. pastu stop.. pak cik ni memang la ske berenti mengejut..huh!!~

Lepas tengok mak cu, kitorang pi makan la kat bentayan.. hm.. angah n adik yun yang ta ikut.. so, rugi la dorang.. hehehhe.. actually, nak belanja adek2 makan.. tapi kete ta muat plak.. heheh.. malam 2 kitorang makan banyak sangat.. hahahah.. ade yong tau foo, satay ayam, daging, mee bandung, adik makan mee sop, mak iti makan tom yam.. memang sangat2 banyak.. makan sampai keras perot. hahah.. da lame tak makan cam tuh.. dok KL nih ta bape selera nak makan.. hm.. lepas makan, kitorang balik. sampai umah da kul 9.30.. heheh.. lame tol bejalan..aktiviti hari ni tamat dengan puas tengok tv sampai kul bape tah..hehehhe..


Ahad, 21 Mac 2010,

Cepatnye da hari ahad.. cam tak puas jek cuti.. hm.. pagi2 da kene pi kedai.. da la sangat malas nak pi kedai.. dengan tak mandinye, trus jek pi kedai bli tauhu.. ceh.. semata2 bli tauhu?? hehhe.. mane boley lawan mem besar punye arahan.. haahhah.. pi jek la.. pagi ni, kene anta adek pi spital. die nak kene jage mak cu. tapakse la.. sape lagi yang nak jage.. ibu plak nak balik awal.. so, sebelum pegi, da siap2 salam and kiss ibu manyak2.. heheh.. windu lar.. bile lagi mau balik kan?? heheh.. pukul 9 lebih tuh trus pi hospital.. rupenye ade kakak mak cu da tunggu.. so, adek kene la balik.. malam kang baru die jage.. sian adek kene tido kat spital..hehehhe..

kitorang gerak balik KL kul 4 ptg.. sebelum tuh singgah hospital, anta adek n tengok mak cu.. lepak kat sane jap. kul 5.15 kitorang gerak balik.. ish.. kepala nih sakit la plak.. migran.. da lame tak kene nih.. sakit gile.. da la migran.. ucu leh plak wat lawak tak pasan meter minyak da kelip2.. hadoyai.. pusing2 kat melaka cari shell tak jumpe.. last2 masuk jek kat esso.. da tuh mak long nih, banyak lak sembang nye.. pale da saket sangat nih.. last2, tido jek.. memang da tak larat sangat2.. tido sampai la seremban.. dengan hujan nye, jalan jammed lagi.. yang ucu plak, boley la plak salah exit.. ape tah berangan nyek.. huhuhu.. da patah balik masuk highway.. jammed trok gak.. ucu lalu emergency lane.. cuak gak la.. kot2 ade polis ke.. tak pasal2 lak kene saman..huhuu.. kul bape tah berenti kat R & R Seremban, tapau mee goreng, cucur bilis, cucur udang, kiitorang makan dalam kete.. coz penuh sangat orang kat sane tuh.. kitorang pown melepak makan dalam kete.. memang da kebulur la mase tuh..heheh.. lepas makan2, trus jalan.. kul 10malam sampai umah mak long. tak singgah pown.. anto jek.. kul 11mlm baru la sampai umah.. memang sangat la letih... dengan pale cam nak pecah nih..

Sebelum tido, pak cik mesej.. heheheh.. die demam.. cian. cam janji jek..heheh.. ish. gedik tol mak cik nih.. ye la.. pak cik demam, mak cik lak, migran.. lebih kurang cam janji la kan.. hahhaha.. tah pape.. cam budak2 jek.. heheheh..

Ok.. ni cite sepanjang weekend hari tuh.. hahahha.. manyak tak membebel merapunye??? nasib la kan.. bace jek sampai habes.. (confident jek ade org nak bace.. pasan!!~ huh!!~~) hahahhaha...

Okla..cite sepanjang minggu ni.. sambung kat entry lain plak..hehehhe.. pade yang tetunggu2 entry baru dari saye, sile la bace sampai nak muntah ye.. banyak nih.. hahahah.. ok.. papai sume..

(^__^)v
XOXO

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

m.k.z.e said...

blh jadi cerpen nie...

Rifqah said...

hahahah..cerpen apenye.. x pandai mengarang. hahahah.. kene gelakkn org jek nanti..=p