K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 29, 2010

Book Fair~

Salam..

Sabtu lepas pi book fair dengan kak saz.. Actually, ta penah pegi pown selama 7 tahun dok dekat UPM yang dekat jek dengan PWTC tempat selalu ade Book Fair tuh..ehehehe... Trok kan?? huhuhuhu...Bukan tak nak pegi.. Tapi ta de kawan yang beminat nak pegi.. PC Fair kat KLCC pown ta penah pegi.. tapi da tau da nape kawan ta mau teman pegi tempat2 camtuh.. saye mudah "naik angin" bile besesak2 di celah2 orang ramai... ehehehe.. nanti cik Haulah penat nak melayan kepala angin saye.. ahahahah... cowi la..ngeh3!~~

So, weekend hari tuh tecapai gak hajat nak pi Book Fair setelah memujuk Kak Saz supaya jadi peneman..heheheh.. ta best la kan jalan sorang2.. cam hape jek..ehehe.. Hm.. Betolak dari rumah dalam kul 2 petang naik LRT becoz kete ucu pakai nak balik kampong.. tapi ucu anta la sampai LRT yang tak bape kangkang kera dari umah tuh..hahaha.. malas tol mau jalan kaki.. panas sangat..ngeh3!!~ (patut la kamu makin boolat!! malas mau jalan!! =p) erk..(mengapa la suke bemonolog nih?? hahah)..ok2.. hm.. ramai gak orang kat LRT.. da lame tak naik LRT.. bile tah last naik hari tuh.. eheheh.. sejak da pandai bawak kete kat KL, agak belagak la..hahaha.. da ta mau naik LRT kecuali kalau tempat nak pegi tuh susah nak parking..hehehe.. ok.. balik kepada cite tadi.. heheh..(suke tol merepek..ngeee!!~).. sementara tunggu LRT sampai, sempat gak la bace novel Twillight: Eclipse.. eheheh.. da lame beli tapi masih ta abes bace..huhuhu.. baru bace chapter bape tah.. dapat la bace 2 muke surat kot, LRT sampai.. masuk dalam LRT, cari port yang boley sandar kt tepi pintu, sambung bace lagi sambil menyumbat tinge dengar lagu... heheheh... benda biase yang dibuat mase gi keje naik LRT dulu..heheheh.. sumbat tinge dengan lagu dan membace.. tapi kalu time rajin la..hahah.. ish.. merepek lagi.. ok2.. balik pada cite tadi.. bila da khusyuk sangat bace tuh..(khusyuk la konon kan?? hahah.. tipuk!!~ buek!!) ta sedar da nak sampai ke destinasi nye.. iaitu tempat pertemuan kitorang bedua kat stesen masjid jamek.. tak pasan lak kul bape sampai.. tapi trus tunggu kat tempat tiket stesen Putra LRT.. senang nak cari Kak Saz... lame gak la tunggu Kak Saz.. sambil2 tuh sambung bace novel.. dalam setengah jam kot, Kak Saz sampai.. kitorang pown trus la gi PWTC..

RAMAINYE MANUSIA!!!~~ tekejut gak ramai sangat orang kat Book Fair ni.. tak sangka ramai gak orang datang ke pesta unsur ilmiah nih.. ingat konsert jek yang ramai orang..ehehehhe.. (truk tol la kamu ni.. ingat orang lain cam kamu ke???)..eheheh.. memang sangat ramai.. nak jalan pown susah.. tempat pertama yang kitorang masuk ialah Karangkraf.. ramai gile orang kat dalam tuh.. nak jalan pown susah.. aircond pown da tak rase.. buku dan majalah pown da tak bape nampak.. hahaha.. memang penuh la.. kitorang trus pi kat rak majalah Rasa..hehehhe..nak blaja resepi baru..lalalala!~~ (hahahah.. tipuk!!~ sebenarnye nak tengok gamba makanan kan?? lalallaa!~~) (erk.. ta de la.. betol la.. nak blaja resepi baru..heheheheh).. sebelum tengok majalah Rasa, singgah jap kat rak majalah Pengantin..ehhehehe... gatai!!~ ahahahh.. saje jek la tengok2.. ta boley ke?? hahahaha.. da puas belek2, kitorang pown pi belek majalah Rasa plak.. hm.. nak amik yang mane ek?? hahah.. last2 amik keluaran lame punye.. keluaran juadah pantai timur dengan ape tah lagi 1. tak ingat..hahahha.. gedik jek pi amik resepi pantai timur.. hahah.. confident jek nak kawen dengan orang sane.. ngeh3!!~ da amik tuh.. round2 dalam tuh.. tengok dewi remaja dok gedik2 atas pentas, joget dengan kanak2 chumel, then, round sampai boring, trus pi bayar.. da bayar kitorang naik atas plak.. round2 kat sume booth(eh.. betul ke eja camni?? hahaha) kat atas tuh.. dan brenti jap kat buku2 pertanian.. belek2 skte.. pi rak buku resepi lak..hahahah.. memang best.. ala.. tengok jek.. bukan beli pownn.. beli wat berabuk jek.. bukan rajin nak masak pown.. ehheheeh.. tunggu la da kawen nanti baru nak rajin..hehehe.. da puas round sampai pewot da menyanyi lagu rock, ajak Kak Saz pi makan kat Kenny Roger's.. best2.. walaopun service lousy giler nak mampos.. the worst service ever.. tapi pewot tetap kenyang.. heheh.. dok kat ctu sembang2.. tibe2 ade plak sorang budak nak jual perfume kat kitorang.. tapi sorry la dik.. perfume tuh akak da ade..heheh.. ESCADA PARADISE ku baru luak suku botol.. huhuhu.. tak kan nak bli lagi tak.. adik tuh pown blah dengan hampa nye.. kitorang pown sambung la balik sembang2 tadi.. suddenly datang lagi sorang plak.. aish.. yang nih manyak molot plak.. tapi die memang pandai membuatkan kitorang tertarik nak bli perfume tuh.. heheh.. adik memang pandai promote la.. TERBAEK!~~ kitorang bli gak perfume tuh.. tapi bukan ESCADA la.. saye bli DIOR, Kak Saz bli Ralf Lauren.. bau nye memang best.. dan harge sangat mmurah becoz ni stock clearance.. dapat la rm50.. hahah.. sape ta nak kan perfume ade jenama tapi murah?? tak kire la outdated ke hape.. yang penting bau die memang best.. sangat suke.. lepas dapat perfume sorang sebotol, kitorang meneruskan aktiviti meronggeng.. hehehe.. pi jalan TAR plak..

Hm.. actuallyh, ta de pe pown nak cari kat sini.. saje nak jalan2.. kitorang jalan start dari LRT Masjid Jamek sampai la hujung pasar malam yang da dekat Sogo tuh.. heheheh.. memang giler la.. penat pown penat.. heheh.. tapi best.. walaupown panas.. swonok sangat.. Kak Saz tak beli pape.. cume bli Potato Twister kot name benda tuh.. hehe.. sedap la..kalo makan panas2.. heheh.. saye seperti biase akan membawa pulang banyak beg plastik.. tapi bukan barang yang mahal la.. dapat 2 helai t-shirt yang dijual longgok berharga rm6 setiap sehelai.. dan sehelai blouse yang cute.. heheheh.. blouse pown murah jek.. mintak kurang dapat la rm28.. tu pown da puas gedik kat abang tuh..hahahah.. da la die speaking pantai timur.. da tak paham tuh, baya jek la bape yang dapat.. hahahah.... da dapat blouse, ape lagi.. balik la..

Balik kul bape tah.. tak ingat.. tapi da sangat penat.. tak dapat duduk.. so, bediri dan besandar kat dinding sambil memegang tiang. .. nak bace novel pown da tak larat.. temenung jek lebey sambil teringat pada seseorang yang da terasa makin jauh.. huhuhuhu.. ape la plak jiwang2 nih... (-___-).. haish...

Sampai umah.. wat rutin biase, dan tido kat depan tv.. sebab ta de sape lagi di rumah weekend ini..sunyi nyeeee~~

Hahahahah..panjang tak entry ni?? bace la korang sampai pitam..hehehhe.. papai..

(^__^)v
XOXO

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

m.k.z.e said...

x ajak pun...

Rifqah said...

cam ne nak ajk.. tak on9 pown kan jumaat hr tuh..heheh..

bkn mr AA pegi gak ke hr ahd??