K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 30, 2010

seram ke???

Salam...

Semalam stay back kat opis coz teman kan Kak Saz dan Niesa wat report untuk pembentangan pada 1 April ni.. so, hari ni bos nak tengok la macam mana rupe benda yang nak dibentang.. kitorang stay back sampai kul 11.30 mlm..

Dalam kul 7.00 mlm, kitorang trun pi makan kat Ali Maju kat bawah opis ni.. (hahha.. mengkaya kan Ali Maju jek kje nye..) ..biase la kalau da kumpul tuh, borak tak hengat.. dekat kul 8 baru naik balik.. naik opis, pi solat, lepak balik kat tempat duduk nih.. untuk pengetahuan semua, tempat duduk saye kat depan toilet, dekat dengan dapur.. memang kat ceruk dunia.. orang lain slalu tak perasan kan kehadiran saye kat opis nih.. sebab suke dok sini diam2.. heheh.. kecuali kalau ade 1 makhluk tuh dok menyakat, x bley tengok orang senang..memang begema la sore ni 1 opis..heheheh.. eh..jap2..mesti korang tetunggu2 ape yang seram kan??? hehehhe.. jap la.. bace dulu..heheheh..

Actually, memang nak blah pown dari tempat duduk nih.. takot la dok kat ceruk alam sorang2 nih.. da la opis ni agak menyeramkan.. tapi biase la kan.. suke sangat jap lagi la, jap lagi la.. sampai kul 9 kot lepak kat sini sorang2.. mase tengah syok layan video klip "apo kono e jang", si dak Niesa ajak pi surau.. kitorang pown pi sembahyang Isya'.. da siap solat, pi la balik kat tempat duduk nih.. nak kemas2 la nak pindah tempat kan.. takkan nak dok sini lagi..hahahha.. tengah kemas2 sambil nyanyi lagu "apo kono e jang"....jeng..jeng..jeng.. korang rase saye dengar ape???? hahahahha... memang meremang la bulu kek tongkok den ni ha.. ado lak sound effect bobunyi sayup yo.. bunyi cam angin.. tapi takdo angin..korang imagine la sendiri.. agak2 bunyi camni tau..wuuuuuuuuu... tapi cam sayup yo bunyi nye.. ngaaaaa!!~~ mau tak cam nak joget2 ketakutan..(erk..takot boley joget ke??? hahahahah) memang da meremang bulu roma nih..hampeh tol!!~ nak nyahut, nyahut la betol2.. jangan la bunyi spooky sangat..ngaaaa!!~~ takot siot!!~ boley lak dengan berani nye memandang sekeliling dengan harapan dapat la cari punca bunyi.. tapi takde la plak..(ala.. cam berani jek..kalau tibe2 muncul.. pengsan la kat situ!!~ hahahahah!!~).. ape lagi kan.. tak kan la bodo nak tunggu lagi kat situ.. cepat2 kemas barang2 sume, hangkut pi kat depan.. lepak kat tempat mak.. hahahah.. mase tuh hanye mampu gelak jek..(ele.. cover la tuh.. padahal cuak giler..lalala!!~).. maunye takl cuak kan.. cuak seyh.. tibe2 ade lak bunyi-bunyian nih.. kalau kat umah tuh takde la bunyi sayup2 nih.. takat cakar seat moto boley la tahan.. ni boley bagi sound effect "wuuuuuu".. aish.. ni yang den tak gomar nih.. huhuhhu...

So, moral dari citer ini, da tau penakut tuh, pi la kat tempat orang lain ade.. yang nak dok gak kat citu sorang2 nape.. pastu, pi cepat sket.. suke sanagt tangguh2..heheheheh...

Seram ke?? korang tak rase seram.. tapi saye yang dengar, memang seram..hahahahah.. actually, sebelum ni da penah gak la lalui benda2 cam mistik la skit..heheh.. umah kat kluang tuh memang banyak "spesis2 tak nampak" nih.. tapi takde la buat bunyi2 yang bisa meremang kan bulu roma.. setakat cakar seat moto, main2 ampaian, boley tahan la.. tak pown tumpang masak kat dapur sampai ade bau2 tom yam pown, tak de la seram sangat, 2 blom lagi korek periuk nasik kat umah... agak nye beras abes kot.. mintak la nasik sket..ye dok??? hehehhe.. dan penah gak tengahari remang, matahari memang tegak atas pale.. jalan kaki balik dari hatceri (mase praktikal kat pulau sayak dulu), lalu kat pokok kurma dan mangga, tibe2 terbau bunga wangi.. aish.. nape lak la ko kuar kan bau tuh kan??? huhuu.. tapi tak rase pape pown mase tuh.. heheh.. 1 lagi pasal bau.. ade gak mase bile tak ingat.. tapi yang pasti nye baru kuar dari restoran kat bandar baru bangi., name restoran tuh Nim's Island kalau tak silap.. betul2 kat pintu masuk depan restoran, terbau bunga yang wangi... bile toleh keliling, takde 1 pown pokok bunga yang berbau wangi kat situ.. hohohohoh.. misteri sekali lagi..ngaaaaaa!~~~~ takoooot!!~~~

tapi Alhamdulillah la.. ta penah lagi nampak rupe2 yang menyeramkan.. tak nak nampak pown.. huhuhuu.. tolong la jangan menjelma depan mata.. nak kasi bunyi pown, jangan la kasi bunyi yang menyeramkan.. ngeh3!!~~

hm... tu je la kot cite seram nye..hahahahah.. ta de la seram mane kot?? eheheh.. tapi kalau korang dengar, baru korang tau seram ke tak..hahahahahah..

okla..papai..

(^__^)v
XOXO

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

MissMeera said...

serammmmmmmmmmm

Rifqah said...

hahahahah...memang seram..=p