K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, June 13, 2010

Cite kenduri dak miza dan jalan2 kat melaka..


Salam..

Lame giler kot tak membebel panjang kat sini...hehehhe.. rindu gile!!~ hm... hari ni nak update citer minggu lepas..

4 Jun, malam lepas abes keje, saya pi UPM.. amik haulah n meja kat sana. minggu ni dapat lepak2 dengan haulah sebab die ade kursus kat PD. Jumaat die abes kursus, lepak kat UPM sementara saya balik keje. Amik dak2 ni kat UPM, trus gi Putrajaya amik ani plak kat Precint 5. Lepas tu lepak kat Alamanda.. malam ni ani belanja kitorang makan pizza.. heheh.. saje nak rase gaji pertama AO.. best nye diorang.. trus keje pegawai.. saya baru jek penolong nih.. amik degree same2.. huhuh.. takpe2.. rezeki masing2.. ok2.. sambung cite.. hm.. lepas makan2, kitorang ak tau nak lepak mane.. nak karaoke, perot penuh sangat.. last2 kitorang pegi lepak kat dataran depan masjid.. tapi kecewa sungguh la.. dataran tutup sebab renovate.. tapi kitorang duk gak la lepak kat situ sembang2, posing2.. sampai la kul 11.30..lame gak kitorang lepak begosip2 sambil mendengar luahan hati kawan2.. da lame tak lepak2 camni.. rindu gile kot.. huhuhuh..



praktis mkn beradab..huahahah

Esoknye, pegi wedding dak miza kat Melaka.. dak miza ni penolong pengarah akuakultur air tawar kat bahagian pengeluaran ladang.. antara staf pompuan yang ade kat bahagian kitorang, die yang paling mude.. hehehh.. da kawen da dak miza nih... takde da orang nak tumpang kete bile balik keje.. takde da kawan nak sembang on the way balik umah.. huhuhu... apa2 pun.. selamat pengantin baru wat miza dan suami.. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat dan dikurniakan anak secepat mungkin.. hehehhh... sori la entry ni telambat.. i busy la u.. heheheh...

Kitorang pegi wedding miza naik 3 kete.. tapi orang nye tak ramai mane pon.. naik 2 kete pon da kire ok.. tapi oleh kerana nas nak balik kampung, saya plak nak bemesra2 dengan cik haulah sayang (euwww!!~ bemesra2??? hahahha), so, saya bawak la kete sendirik... 5 jun tuh janji nak jumpe kat R n R Seremban kul 11.. saya kuar umah kul 10.. memang bajet kul 10.30 da sampai la R n R Seremban tuh kalau nak ikut rekod pemanduan saya sebelum nih... heheheh... tapi..... memang sangat hampeh bile kuar je traffic light pandan indah, jalan jem x hingat... ARGHHH!!~ memang sengal la.. rupenye ade 1 lane tutup.. hampeh giler.. len kali nak wat keje2 penyelenggaraan tuh wat la waktu malam.. ni time busy2 nih la plak die sebok nak wat.. huhuh.. bengang sungguh!!~ kul 10.40 baru lepas highway Sg. Besi.. dak2 nih da sebok2 call da.. betambah2 tension.. yang nas siap membebel.. haduyai.. pak cik ni kalau ade kat depan memang da kene sepuk da.. orang tengah drive lagi mau bebel.. saje jek bikin hati panas.. bajet2 mase tuh jap je la leh sampai.. rupenye kat nilai lak jem.. aduh.. ape kene la diorang ni bawak kete.. kat depan tu jalan clear pon boleh jem.. memang tak paham la dengan traffic kat highway nih.. lepas jek nilai, memecut la pegi seremban.. memang jejak 120km/j gak la.. lepas ni kalau datang saman, memang masak la nak bayo nye.. akhirnye, kul 11.30 sampai gak R n R Seremban.. da lewat 30 minit.. huhuh...

Kitorang trus gerak sama2... budak2 2 orang nih.. niesa & nas.. memang hampeh la!!~ x boley nak ajak konvoi.. bawak kete cam ape!!~ tau la cc kete korang 2 besa dari aku punye kete, tapi jangan la bantai bawak sampai 120km/j. aku nak kejar sampai jejak 130km/j tau tak?? nasib baik tak tercicir enjin kete tuh.. hhuhuhu... sian la sket kat boifren-aku-en. viva-biru-yg-da-tak-kacak nih.. begegar jek rase.. da rase cam race kat litar sepang lak.. heheh.. ye la tuh!~..

kitorang kuar kat tol Alor Gajah. dari tol alor gajah tu jauh lagi nak sampai umah miza. sebab umah miza dekat da dengan bandar melaka.. lame gak la nak sampai.. pi amik bf niesa lagi, coz die la penunjuk arahnye.. susah gak nak pegi umah dak miza nih.. kalau pegi sendiri ikut peta kad tu mau sesat kot.. ade lak yang last2 nanti pegi dataran pahlawan jek kang.. hehehhh...

Sampai umah pengantin kul 1.30. nasib la pengantin lelaki lom sampai.. sempat gak posing2 dengan miza kat dalam bilik.. miza nampak matang gile kot.. heheh.. comel jek.. da kawen da dak miza nih.. huhuh.. lepas amik2 gambar, kitorang pon pegi makan.. lapa gile la.. tak breakfast pagi tadi.. lepas makan, kitorang lepak2 jap tunggu miza. nak amik gamba dengan dak miza.. lame gak la tunggu.. ade ke die potong kek sampai abes.. heheh.. tak penah tengok pengantin pototng kek sampai abes.. tapi best gak sebab kitorang pon dapat rase kek tuh.. ngeh3!!~ lepas makan kek, kitorang begamba dengan pengantin kat pelamin.. sempat gak la budak2 ni berangan atas pelamin.. heheh.. kitorang blah dari umah miza kul 3.30..

Destinasi seterus nye pegi Mahkota Parade.. saje jalan2 cari pasal.. eh.. bukan.. cuci mate.. heheh.. mau shopping tak boleh la plak.. duit tade.. huhuh... cam klaka jek jalan2 pakai baju kurung.. tapi redah jek la.. da bawak baju ganti, tapi diorang pakse jangan tukar.. heheh... dengan baik hatinye la menurut perintah.. da puas pusing2 kat dalam tuh, pi solat, then kitorang blah nak pegi makan ikan bakar..


ade gaye cam model tak??? hahahha.. gile prasan tol!!~ =p

Tempat makan 2 da deret2 dengan serkam, anjung batu, umbai.. tak tau lak name tempat nye ape.. tapi best la.. sebelum pegi tempat makan, kitorang lepak2 amik gamba kat tepi pantai.. best giler kot.. hahaha.. wat aksi2 model busana muslimah.. hahahaha... memang masing2 gile begambo.. macam2 pose kuar.. da puas amik gamba baru la pegi tempat makan tuh.. banyak gak la diorang pilih.. makan malam ni bf niesa yang belanja.. owh ye... heheh.. bf niesa ni rupenye abang pada coursemate saya n haulah... hahah.. patut muke cam biase nampak.. memang same sebijik dengan adek die.. ok2.. sambung cite.. hm.. diorang order ikan masak ape tah, pastu kupang sekilo, pahat setengah kilo, sayur kailan, sotong goreng tepung, otak2, nasik lemak dan nasik putih.. pergh!!~ banyak gile!!~ kat melaka ni memang makan ikan bakar best dengan nasik lemak.. syok gile la.. nasik lemak nye cume nasik dengan sambal semata.. dan dalam portion yang sikit... so, saya makan sebungkus jek.. sebab makan lauk je pon da cukup kenyang.. lama gak la lepak2 makan.. tak sedar kul bape tah.. da abes2 makan kitorang gerak balik KL. saya dan haulah sampai umah dalam kul 11.30.. letih gile!!~ tapi sangat2 seronok.. yang paling best, haulah leh join dengan kawan2 saya.. gurau2 cam da kenal lame jek.. heheh...

hm... itu jek la kot nak cite.. so, korang layan la gamba2 ni plak ye.. heheheh.. nak chow dulu.. sok nak cite pasal 12 Jun lak.. hari yang ditunggu2.. ngeh3!!~ papai korang!!~ muah!!~

(^___^)v
XOXO


thanx to ani coz sudi belanje.. (^__^)v


KECEWA!!~ hahahah


hm... ape kite nak wat ni???


ade gaye model tak??hahahhahah


apo kono ekau ni???


Pn. Hamizah.. =p


amik aura sket.. kot2 lepas ni sampai giliran plak.. ngeh3!!~


kek yang best..


gaya sopan konon..=p


ai.. teringin ke?? ngeh3!!~


cam ibu mertua dgn menantu la plk.. hahahah


model busana muslimah


KAMI


pilih jangan tak pilih!~~


haulah pure2 mpilih ketam.. padahal takde pon makan ketam.. hahahah


manyak nye makanan


niesa da temenung... hahahha.. =p


haulah muke kepuasan dan kekenyangan.. ngeh3~~

3 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

Frodo Baggins said...

hohohohohoho
ini sangat panjang
wakakakkakaka ~~


>>___<<

Frodo Baggins said...

pren 4ever. wooohaaa

Rifqah said...

frodo:

hhehehh.. da lame tak tulis pjg2 kat sini.. ngeh3!~ saje nk bgi orang rajin membace.. ngeee!~

yeah!~ frenz 4ever.. weee!~

(^__^)v