K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 13, 2010

Aku sayang apa yang aku ada sekarang..

Salam..

Pagi tadi ada call.. aku tak sure dari sapa.. tapi dia ada kat depan umah pak cik aku..*aku tumpang pakcik aku kt KL ni..hheheh*.. dia cakap ada surat untuk aku dari KEJORA (Lembaga Kemajuan Johor Tenggara).. actually, dalam bulan lepas kot.. aku ada apply jawatan 0 kat KEJORA ni. post pegawai pertanian.. 1 jek 0. masa isi borang tu, macam tak lengkap.. so, aku rasa cam tak dapat la interview.. skali tu hari dapat lak surat panggil interview dari KEJORA. even ni cuma interview jek pon, aku rasa cam cuak gak, sedih pon ye.. mana la tau kalau aku pegi, skali tu terdapat lak keje tuh.. *hahaha.. bajet cam bagus jek la kan.. confident jek dapat keje tu.. hehehe*.. aku saja2 jek apply keje tuh.. hehehe.. mana la tau ada rezeki aku kat sana.. lagi pon kene la degree yang aku ada.. sains pertanian.. tapi aku da enjoy gile keje kat LPP nih.. memang kadang2 ada yang tak seronok.. paling tak seronok bile kene marah dengan bos kat dalam meeting.. huhuhuhu... rasa nak nanges beb!!.. tapi yang best nye, aku keje kat HQ, so banyak la bejalan2 melawat projek.. meeting pon wat kat tempat best2.. outstation naik flight tu da biasa da.. naik MAS ok.. bukan AirAsia!!..*ayat bongkak di situ.. jangan marah.. hehehhh*.. kalau kat tempat lain, even kat LPP Negeri pon, tak merasa la aku nak me"round" 1 malaysia nih.. hehehe..lain la kalau ko jadi pengarah..

hm.. aku akan pergi gak interview ni walaupun macam berat hati.. sebab saku sayang gak LPP nih.. lagi pun aku sayang dengan kawan2 yang aku ada kat sini.. especially kak sazreen.. dia banyak tolong aku, dengar masalah aku, share problem sama2.. sedey nye kalau kene pisah nanti.. huhuhuuh.. *ceh!! bajet cam da confirm jek da keje tu kan??? hahahahaha*.. hehehhe.. mengarut jek aku ni.. baru nak pegi interview je kot?? beria cam da dapat keje tu nape la plak??? hahahahah

hm.. pape pun, wish me luck ye korang.. aku harap dapat la jawatan ni.. dekat skit dengan kampung aku.. *sebenarnye nak dekat dengan buah hati.. hahahahahah*..

(^__^)v
XOXO

note: apa aku nak jawab soklan interview nanti ea?? huhuhuhuhhu...

10 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

WaHeeDa said...

akk if dpt kje kt kejora tu skali pon syok taw..
lg la pegawai pertanian,sgt bez!

Actly my anty n uncle kje sana =)
akk ingt kje kejora tu x g jln2 ker??hehehe try ur Bez!1

Gud LUCK!!!!

Rifqah said...

heheheh... thanx waheeda.. insyaAllah cube wat terbaik.. memang la dpt jln2 gk.. tp x meriah la cam LPP kan?? nak2 dok kt HQ.. heheheh...

tp harap2 ade rezeki kat KEJORA tu.. dkt la dgn rumah..

btw, thanx again!~

(^__^)v

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jangan bagi tau orang tentang awak sayang saya.. selamat puasa

Rifqah said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o :

la.. yang awk bagitau orang tu knpe? da orang lain tau..

selamat berpuasa..

(^__^)v

Rifqah said...
This comment has been removed by the author.
Hamzah Ian said...

wow.. tahniah2.. alam ramadhan btw..

Rifqah said...

Hamzah Ian:

Thanx..(^__^)v

Hamzah Ian said...

datang lg sini.. hehe

Linglung said...

xyah sedih..patah tumbuh hilang berganti :p...hehe..tp tipu la kan xsedih kalau nak tinggal kawan2 baik

lu google je soalan2 interview..byk info boleh dpt :)

::Rifqah:: said...

Hamzah Ian:

(^__^)v.. nak datang selalu pon boleh..


Linglung:

mane nak cari geng 1 kepala.. susah tu.. hahah.. macam da confirm jek.. br nak pegi interview je kot..

btw, thanx 4 da info..

(^__^)v