K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 24, 2010

Malu bertanya sesat jalan

Salam

Minggu lepas punye interview...xde harapan.. hohohohoh... keje je la besungguh2 kat LPP ni. hehehehhh.. Penemuduga tu cakap kat aku, "awak teruskan je la keje LPP tu.. LPP tu bagus..". ehehh.. aku mampu tesengih jek.. huhuhuuh... xpe la.. aku pon xde la berharap sangat nak keje kat sana. cuma kalau dapat tu bagus gak la kan. heheheh.. dekat dengan umah aku.. huhuhu.. interview minggu lepas memang sekejap gile. orang lain punye la lama. bila turn aku, 10 minit jek. tu pon bukan interview apa pun, dok tanya apa aku wat kat LPP, keje macam mana.. pastu, diorang dok sembang lebih. hehehh.. interview paling relax yang aku penah pegi..*macam banyak benor interview yang da pegi..padahal masuk ni baru 2 kali.. hehehe*.. may be sebab diorang da tau aku da keje kot. hehhe.. takpe la.. kalau ada rezeki aku kat sana, ada la. kalau xde, aku keje je la kat LPP nih.

Sebenarnya aku nak cite pasal sesat.. aku tak tau la apa ke sengal aku ni sampai 2 hari leh sesat. bukan aku tak penah lalu jalan tuh. tapi boleh lagi sesat. huhuhu...

Sesat 1

Ahad, aku nak pegi bukak pose dengan dak2 opis kat The Mines. aku bukan sesat nak pegi The Mines. tapi aku sesat nak pegi umah member aku kat Taman Equine. gara2 tesilap exit, da jauh aku sesat.. huhhu.. bukan tak penah lalu jalan 2, tapi aku x perasan ada highway baru. dulu aku lalu tengah dalam pembinaan, so ada tembok2 yang tutup jalan tengah buat tu, so takde la aku tesilap. ni baru bukak highway SKVE tu, da aku temasuk situ. jauh plak tuh. sampai ke saujana putra. da tu yang betambah2 bengong lagi, kuar kat saujana putra , aku pi amik jalan pi KL, Ipoh.. lagi la betambah jauh.. adoih.. bapak sengal.. tau la pose.. tapi takkan la sengal sangat kan sampai sesat 2-3 kali.. huhuhu.. sampai Putra Height sane aku pegi.. padahal cume nak pegi Taman Equine je kot.. malas nak suh diorang tunggu, aku suh diorang pegi dulu, aku pegi jek trus The Mines, tak yah pegi skali dengan diorang. kalau pegi dulu dari tadi memang da senang sangat sebab aku ada kat UPM anto member sorang. da la penat drive dari kampung, kene bebel.. memang menyirap gile2.. huhuhu..akhirnya, aku sampai The Mines dulu dari diorang.


Sesat 2

Ni sesat paling bangang aku penah buat. actually, ni bukan kategori sesat. ni kategori bengong!! hahahah.. sila gelak puas2 dulu ok? alkisahnye.. semalam aku kene pegi keje naik LRT sebab pak cik aku pakai kete aku nak balik kampung.. *pekejadahnye..aku baru sampai dari kampung, die pulak sambung balik kampung..heheh*.. sebagai anak buah yang baik lagi memahami, aku bagi la pak cik aku pakai kete..so, esok nye pegi keje naik la LRT. dan pagi tu aku tak sahur sebab tinggal sorang, so aku malas makan sorang2..*apa kene mengena x sahur dengan cite ni??*. pagi2 lagi aku dengan gigih nye jalan kaki pegi LRT Cempaka yang dekat je dengan rumah aku. penat siot!!! da lame tak jalan macam ni.. huuhhuhu.. bepeloh2 jalan kaki ni. da la pagi2 da lapar pasal tak sahur. adeh... sampai masjid jamek, aku naik teksi gi office. kene la dalam RM7.


Mana cite sesat?? jap lagi la.. ni nak cite la ni.. haaa... kebangangan aku timbul mase balik keje. balik semalam, kak saz dengan baik hatinye anto aku pegi LRT Kelana Jaya.*kejadah nye aku pegi LRT Kelana Jaya..bapak jauh..hahahah*.. ok.. memang bengong la kan aku pegi sane? tapi xpe. untuk elakkan sesak distesen bangsar. lagi pon, kalau aku tunggu bas kat bawah office ni, kul 6 belum tentu aku dapat naik bas. so, kire ok la naik dari Kelana Jaya. then, aku trun kat masjid jamek. ok lagi. owh.. lupa! habit aku bile naik public transport, aku suke dengar MP3. so, sebarang pengumuman, memang aku tak dengar. *memang bongoks!!*.. da kat Masjid Jamek, aku tengok kat situ ade tulis kate train ini ke Sri Petaling. train nak ke Sri Petaling tu pon sampai. aku tak naik la. jadi, ikut logik, train lepas tu mesti pegi Ampang kan? jadi, bile sampai je train yang lepas tu, aku trus naik. dok diam2 kat penjuru..*memang port aku suke duduk dalam train*.. aku pon lepak la dalam train nak sampai cempaka. tibe2 da lepas chan sow lin, aku cam tedengar dreba tu kate, stesen seterusnye cheras. aku relax lagi. da tu aku tengok luar, "eh, ngape pemandangan nak balik umah ni macam lain ea?". aku trus tengok peta kat dalam train. alamak!!! adoi.. cam ne leh silap nih??? aku pun trun kat bandar tun razak, patah balik pi chan sow lin. da sampai chansow lin, aku trun cepat2, kejar train yang tengah berenti dengan tak tengok pon traain tu pegi mana. rupa nya, train tu gi Sri Petaling, destinasi sama yang aku tesilap naik tadi!!! memang agak bangan la aku time tu. hahahahaah.. tau la pose kan. jangan la bengong sangat. hehehe.. oleh kerana da malu+malas+penat, aku trun kat Cheras, amik teksi. puas hati aku!! hahahaha.. tak pasal2 aku kene bayar RM11 tambang teksi!


Selama aku gune train kat KL ni tak kire la komuter, putra, star atau ERL sekalipun, tak penah jadi insiden kat atas ni. insiden semalam memang yang paling bangang yang penah aku rasa. hahahahahahah!!!~

Selamat Bepuasa.. ngeee!!~

(^__^)v
XOXO

note: lain kali jangan dengar MP3 kuat2 sangat!! hahahaha.. kan da salah naik train!! padan muka!!

4 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

fndrocka said...

dah sampai masanya kna pakai gps..kalau ikut pgalaman aku..ponpuan slalu sesat..betul ke¿ hehe.:'-( :<>:-(

::Rifqah:: said...

hahaha.. aku bute teknologi. pd aku, gps blh buat aku jd lg sesat..

ye ke org pompuan selalu sesat? sbb diorg x segan nk tnye kot, nmpk cm ramai. lelaki da sesat, x nk brenti tnye, bajet x cool la. rela lg pusing2 cr jln smpi mnyk abes.. hehehh

Hamzah Ian said...

hahaha.. camne la blh jd camtu

::Rifqah:: said...

hahahah.. ni la akibat tak allert, telinga sumbat MP3 kuat2, & mungkin sebab lapa sgt kot.. hahahahha