K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 8, 2010

Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung


Salam

Sebelum korang kutuk aku, aku nak ngaku dulu la.. hahah.. bukan aku ketinggalan zaman, tapi aku tak sempat nak cite pasal isu nih.. lagi pun mase tu xde idea nak tulis ape pasal akak ni.. aku tebaca pasal akak ni kat facebook Anak Jawa Johor.. ok. aku fan Anak Jawa Johor.. ade masalah ke?? heheheh..

Masa mula2 aku bace tu memang agak panas ati la.. sesedap rase kutuk negeri aku.. siap anak Sultan Johor, Tunku Aminah yang cun tu pon dikutuknye.. memang macam haram jek perangai!!~ kalau ikut nafsu setan aku masa bace komen hari tu, memang aku nak memaki jek akak ni macam ni:

"Pergh!! minah ni muke jek cantek mulut cam *%%&#$%@$#!@$@^$&$#.. bajet bagus la tuh... &$^@^%#&$$^&*^#&@@^&*.. da la cari rezeki kat negeri aku, nak kutuk2 lak.. memang &###$@!@%^&%&%@!#$%^ la minah ni.. "

ok.. ni kalau ikut nafsu setan la.. erk.. nape ayat kutukan tak dinyatakan?? hahahha.. aku tak biase maki orang, so aku tak tau nak kutuk ape.. huahhahaha.. *ayat bajet suci.. eh.. seryes la..aku tak suke maki orang.. heheheh...=p*.. ok2.. ni ayat tak ikut nafsu setan aku:

"ala kak.. relax la... ape la sangat stakat takde biskut Famous amos tuh.. gua pon minat gak biskut tu kak.. tapi tak la nak hina kot pasal kat JB takde biskut tuh.. pi google cari resepi, wat sendirik sudah.. kalau tak pon, balik je la kampung tuh... ngeh3!!~ Di mana bumi di pijak, disitu langit dijunjung la kak.. kalau tak paham maksud, pi kedai buku, cari buku peribahasa melayu.. eh, kat JB ade Popular tau!! hehehe..."... hahahha.. bajet suci la komen tu kan?? macam haram!!~ hahahah...

Ape yang aku nak cakap kat akak ni, eh, bukan kat akak ni jek.. kat aku dan korang2 jugak.. inagt lah pepatah melayu ni, "Di Mana Bumi Dipijak, Di Situ Langit Dijunjung".. kat mane2 pon kita berada, hormat lah.. ala.. 1Malaysia kot.. dok mane2 pon kita masih kat negara kite.. setakat x dapat makan biskut Famous Amos tu, tak yah la nak kutuk2 sampai kate hina sangat kot.. hhehehh... aku akui.. memang Johor tak macam KL.. kadang2 aku kutuk gak.. hahahah.. tapi kutuk2 manje la.. gurau2 je kot.. heheh.. tapi tak la over cam ahkak tuh.. hhohoo.. sebab aku da lame gak duk luar negeri Johor sejak umo aku 18 tahun. dulu aku blaja kat selangor, dekat la dengan KL. sekarang lak aku keje kat KL. so, aku cam da tebiase denagn kemudahan yang ade kat KL ni.. kadang2 aku merungut gak.. "ape la Johor ni..*erk.. bukan Johor Bahru, Kluang ler... hehehhe*.. , itu xde, ni xde.. "dan aku penah fikir, ala.. tak best nye bile da abes study kene dok Johor balik.. xde Sogo nak shopping2, macam2 la xde.. tapi, sebenarnye walau ke mana pon aku pegi, Johor tetap di hati.. mesti la beb.. family aku sume kat sane.. heheh.. *buah hati pon kat sane..ngeh3!~*.. so, tak yah la nak kutuk2 negeri orang, bajet cam negeri kite da bagus sangat.. yang penting kite 1Malaysia beb!!

Ok.. entry ni bukan nak bodek!! hahah

Chow!!

(^__^)v
XOXO

note: cakap siang pandang2, cakap malam jeling2.. kadang2 kita cuma nak bergurau, tapi kadang2 kita tak sedar gurauan kita da buat orang lain marah, kecik hati.. so, sebelum bercakap pandang keliling, tanya pada diri, "kalau orang cakap kat aku macam ni, aku marah tak??"






2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

eqacashperlala said...

berlagaknya jadi manusia. sbb xde famous amos je cakap jb hina. pompan ni yg batak mcm tak pernah mkn famous amos, sbb tu menggelabah lebih. konon mkn famous amos tu dah cukup maju lah. kolot betol!

Rifqah said...

eqa:

heheh..nak wat camne.. agaknye mengidam kot..hoho..

(^__^)v