K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 1, 2010

Suram

Sunyi..
Kosong..
Sepi..
Bungkam..
Muram..
Mendung..
Gelap..

Pelangi..
Tolong lah datang wahai pelangi..
Tolong warnakan hidup aku
Tolong ceriakan hidup aku
Berikan warna pada hitam kelam pekat itu
Berikan warna-warna ceria mu
Biar hilang hitam kelam pekat itu
Biar ceria hidup yang kadang terasa suram, sunyi, sepi, muram.


***************************

hohoho...kenapa kah rifqah berjiwang sedih ni?? pelik2.. heheh.. *gelak2 sambil tiup2 habuk & sawang kat blog ni*.. da lama tak update.. ada bahan nak update, tapi Mr. M (M=Malas) besar sangat. so , teperap jek idea dalam pale otak nih. malas nak kuarkan. hari ni lak, tah angin apa tetiba nak bejiwang ni ha. ayat tunggang langgang, bajet cam bagus jek kan? hehehh...

hari ni pengarah baru masuk. aku ngeri la bile tukar bos nih. hari ni gak, hari pertama aku keje dalam minggu ni, lepas cuti 4hari. rasa cam malas jek nak keje. haish~~ (-___-")7.. chaiyok rifqah!!! jangan malas2.. WAKE UP!!!!

cuti 4hari ni, balik kampung la kan. heheh.. nak ngempeng (sile semak kamus jawa..heheh) dengan ibu, nenek. cam biasa la, jumaat petang da blah balik kluang. sabtu petang balik muar. macam biasa gak, sebagai cucu yang manja+ngade2, mesti mau tido sama nenek.. hehehh.. rindu giler kot!! da lame tak balik muar, tido dengan nenek.. ehhehh.. *confident jek lame.. dasar ngade2.. baru sebulan da kate lame..hahahah*.. sementara ada peluang lagi ni, kene la guna berhabis-habisan. mana la tau umo tak panjang kan.. bile lagi nak manje2 dengan nenek, ibu. hehehh..da tu, kot da belaki sok, takkan nak ngempeng lagi dengan ibu, nenek.. hahahahh.. tahun ni memang puas gak puasa kat umah. tiap2 minggu balik kampung..*sebenarnye, tak puas sangat..huhuh*.. tapi ok la dari tahun lepas. tahun lepas xde la galak sangat sampai tiap2 minggu balik kampung. tapi tahun ni kurang tarawikh. dapat 2 hari jek. tu pun masa awal puasa hari tu. lepas tu xde da. haish.. apa nak jadi la.. tahun lepas, banyak hari gak dapat. ade la tinggal bape hari.

tahun ni nape tah tak rasa cam meriah nak raya. kuih pon tak buat lagi. tapi tahun ni aku sakan beli kek lapis. tapi aku beli yang kecik2 la. bukan la yang seloyang tu. heheh.. mau kopak kot nak beli seloyang ade 5 kek lapis aku beli. saiz kecik2 jek.. aku sorang pon boleh abes kan.. hahahah..*melantak ke hape ni??=p*.. biskut 1 hape tak wat lagi. biskut wajib kitorang buat; almond london & tart gulung. tak penah beli almond london. memang tiap2 tahun buat sendiri. hehehh.. puas hati. dengan badam sebiji+coklat penuh & tebal, memang best. *tak malu puji biskut sendiri sedap!! hahahah*. tahun ni tak sempat tolong ibu buat kuih. camne la nak sempat kan.. puase2 pon sebok berdating. haish!! buat tambah dosa jek..erk.. huhuhuhuuu.. *ta bley bagi alasan.. memang da terang2 salah..huhuhu*

owh.. heheh.. aku da dapat ic baru!! yeay!! ic lama da trok sangat da rupanye.. da rupa hape pon aku tak tau.. hahahahha.. sebelum amik ic, aku wat akaun tabung haji.. hahah.. da tua2 ni baru nak bukak akaun tabung haji. tah pape.. sebenarnye aku penah buat akaun tabung haji masa aku darjah 2 dulu.. erk.. da 18 tahun yang lepas.. hahaha.. da tu tak aktif. masuk tu je la rm10 takde tambah2. check balik hari isnin hari tu, xde rekod. heheh.. aku buat la akaun baru. harapan nye, dengan ade nye akaun tabung haji ni, rajin la aku menyimpan hendaknye. ni asek shopping ngabes kan duit jek keje nye.. haish... hari isnin hari tu banyak gak kuar duit. simpan kat tabung haji, servis kete, shopping2.. shopping?? hahah.. pegi sampai 2 shopping complex, try baju berhelai2, last2 beli t-shirt jek 2 helai. nasib baik la En. Nazmi tu penyabar melayan aku shopping. kot tak sabar, mau die tinggal jek kot. heheheh.. ramai giler orang shopping hari isnin hari tu. tak keje agaknye diorang ni. *ngate orang, aku pon same.. hahah*.. malam buke kat food court Jusco Tebrau. lepas buka, konon nye nak gi bazar pandan. tapi pusing2 sampai 3 kali, takde parking, kitorang pon balik terus. tak lalu nak tunggu. aku pon da ngantuk kepenatan ukur shopping complex.. hehehh..

semalam, da kene balik KL. ikut kan hati, malas gile nak balik KL. rasa cam nak brenti keje lepak kat umah jek. tapi nanti aku jadi penyumbang kepada kadar pengangguran negara la plak kan.. heheh.. penat blajo tinggi2, tapi tak keje nak wat pe. ni, hutang PTPTN ni sapa la plak nak bayo kan? takkan la En. Nazmi nak tolong bayo.. hahahah..

Sudah2 la tu.. merapu tah pape jek kan? korang pon da malas nak baca agaknya. kot aku rajin nanti, aku update pasal iftar lak ea? hehhe..

Chow!!

(^__^)v
XOXO


note: tarawikh la korang.. rugi tak tarawikh.. setahun sebulan jek dapat buat.. huhuhu.. ruginye aku..(T___T)

note 2: aku ingin jadi yang "HALAL" untuk dia.. ya Allah, permudahkan lah urusan dan perjalanan kami dalam menuju ikatan yang halal.. aminn..

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

sahromnasrudin said...

salam...wah !!! mengempeng gitu..mesti awak nie anak manja kan...

::Rifqah:: said...

w'salam..

heheh.. wah!! en sahrom tau ngempeng tu ape ea.. heheh..

saya anak sulung yg manje... ngelahkan yg bongsu. hehehh