K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, July 30, 2010

Jujur sangat atau bodoh??

Salam

Malam tadi aku isi "perot" En. Viva-biruku-yang-kacak tu.. Sian En. Viva da kehausan sangat siap da warning kat aku.. Dia kata, "Kalau U taknak bagi I minum, I mogok sekarang jugak berenti kat tengah2 jalan ni..*sambil dia memuncungkan bibirnye yang seksi dan kedip2 mata yang menggoda ala2 Johnny Depp*, Ok, tipu sangat la En. Viva cakap cam tuh.. hehehh.. Ok2.. sambung cite asal. En. Viva da bagi warning kat aku masa on the way gi office lagi.. tapi oleh kerana aku malas nak berenti kat mane2, aku terus je la pegi office. Aku pi la isi perot En. Viva aku masa balik dari keje. On the way balik umah, aku singgah Shell yang seberang IJN tuh..

Aku park kat pam no. 11, tutup radio, matikan aircond, matikan enjin. Kuar kete, jalan laju2, pegi kaunter, "Dik, pam no. 11, 50hinggit ye?", sambil aku hulur duit RM50 sekeping. Aku pon pegi la isi minyak. Sementara tunggu tank En. Viva penuh diisi, aku belek2 muka kat cermin kete.. hahahah... tu la pompuan, pantang nampak cermin.. ok, aku bukan nak tengok muka lawa ke tak, aku nak tengok mate aku yang da macam mata panda. hahah.. ok rifqah!! brenti mengarut!! hm.. bila kat pam tu da tunjuk 49 hinggit bape sen tah, minyak pon brenti kuar. Dengan penuh confident aku tekan lagi bagi cukup2 50hinggit. skali aku tengok, "eh, nape telebih ni???" ala... ni yang aku malas ni.. aku intak 50, yang baik hati sangat nak bagi lebih2 ni nape?? aku pon cukup kan la sampai 52hinggit. pastu, tekedek2 pegi kaunter. Budak kat kaunter tu tanye,"Oh, pam 11 ye kak?? *cis!! bile mase aku kawen dengan abang ko nih??? =p* 48hinggit ye??". "eh?? 48? saya mintak 50.. *jujur tak aku??? hahahahha*.. nape? meter tu rosak ke?? kat screen kate 48??".. Then, datang la budak yang amik duit aku tadi, "akak tadi mintak 50 ke?? *cis!! aku bukan akak ko laaa!!!*", "Yela.. saya mintak 50, tapi jadi 52..", budak tu pon balas balik, "eh, xpe la kak.. 2hinggit tu akak nak bayar boleh, tak bayar pon takpe..", aku pon kate, "eh, saya da bayar kat die..". Aku pon berlalu pegi kat kete sambil berkata, "ceh!! cakap la awal2 kalau kate tak yah bayar.. aku da bagi duit, baru nak cakap..".. hehehhh

hehehehhh.. aku tak tau nak kategorikan sebagai ape.. jujur atau bongoks!! hahahahaah... tapi pada aku, baik aku bayar.. aku boleh je blah terus cam tu.. ape ade hal dengan RM2 kan?? sikit jek kot.. tapi..... kat sini memang la takde hal.. tunggu kat "sana" sok.. penat aku nak cari orang nye nak mintak halal nanti.. huhuhu.. bukan tokey jek aku nak mintak, rakyat mesia sume kot.. sebab aku rembat minyak free sampai 1 liter lebih.. hheheh..

Entry ni bukan nak kate aku baik ke, jujur la sangat ke.. saje je aku nak kongsi dengan korang.. penilaian semua terpulang pada individu tu kan?? kita tak boleh nak tutup mulut orang.. kot mulut longkang boleh gak aku tutup.. takpon, aku sumbat jek dengan simen bia da tak belobang.. ni mulut orang, lantak korang la.. nak ,mulut bau longkang ke, kumbah ke, ade aku kesah?? hahah..

Chow!!!

(^___^)v

note: aku suke sebab hari ni hari jumaat!!~ hahahaahah..

2 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

fndrocka said...

jujur tidak..bodoh pun tidak..
kau kan tak tahu.ek.

Rifqah said...

Mr. fndrocka:

heheh.. klu tahu pon, saya still baya gak.. hahah.. rase besalah lak gune sesuatu bkn hak kita..

(^__^)v