K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 13, 2010

Cuba bayang kan

Salam..

Cuba bayangkan ea...
Pagi2 penuh semangat drive nak pegi keje ni, ada lak driver telebih cerdik, dok lane kanan tapi bawak kete cam siput babi.. selamba jek hegeh2 kat lane kanan.. padahal, dia da nk masuk simpang kiri, kene rentas 2 lane untuk ke kiri. korang tak rasa macam panas hati ke? tak pasal2 pagi2 aku da dapat dosa kering.. tengok2, pompuan. oww.. patutlah. huh! *bajet aku ni lelaki la..hahhah*

Cuba bayangkan ea...
Pagi2 penuh semangat drive nak pegi opis, tetibe ada la kete besa gabak jenama luar negeri, mahal.. apa la sangat nak dibandingkan dengan En. Viva-yang -tak-gagah-da-naik-bekurap nih kan, dok lane kanan gak, hegeh2 macam hape, padahal die nak exit ke kiri. dengan hegeh2 nye ke kiri, pastu lepak tengah line antara lane kanan dengan kiri. tak ke boleh mendatangkan marah? nak potong tak boleh. saje jek dengki tau! tak boleh la kete kecik tak bape nak gagah ni potong kete die. huh!

Cuba bayangkan ea...
Korang bawak kete dengan berhemahnye pagi2 nak pegi opis nih, tetiba kat jalan ada tah driver mana yang gile kedekut lampu signal, masuk cilok depan korang dengan tak bagi signal. suka2 je masuk dok depan buat muka tak besalah. kalau aku telanggar macam mana? aku gak yang dipersalahkan. da dia yang kedekut lampu signal tak reti nak bagi, tukar lane sesuka hati, nak salahkan orang lain plak kalau jadi eksiden.. haish... bengang tol aku. pagi2 da bikin hati gua panas. huh!!

Aku rasa ni tah kali ke brapa tah aku buat entry pasal driver2 yang buat jalan macam ada cop nama diorang ni. da naik menyampah aku. bengang tol! ni tak masuk lagi cerita jammed bekilo2 meter.

Cite pasal jalan jem, heheh.. cuba korang bayang kan ea..*bapa banyak bayang daaaa..hahah*.. bayang kan tau.. bulan puasa hari tu, aku balik pukul 4.30. pukul 4.30 tepat, aku mesti kuar dari opis. konon nak elak jem.. tapi... haish.... banyak2 la besaba... 5km petama jek aku dapat bawak sampai gear 5 dengan bahagia nye.. 13km selebihnya aku bawak gear 1 @ 2 jek. untuk pengetahuan korang, jarak umah aku dengan opis ada la dalam 17-18km. kalau pagi2 memang best la.. laju jek.. kuar kul 6.30, dalam pukul 7 aku da punch masuk opis. tapi balik tu memang menyeksakan la masa bulan puasa. keluar opis pukul 4.30, pukul 6.00 baru sampai rumah. bawak kete pon, gear tak lebih dari 3. kadang2 je dapat jejak 3. kalau benasib baik, dapat la 4. hahaha.. korang mesti kata, "ala.. kete auto apa ade hal kan?". ok2.. cuba bayang kan ea, pakai kete manual, asek keje pijak clutch tuka2 gear sepanjang 13km.. korang agak apa perasaan aku tiap kali balik rumah masa bulan pose hari tu?? pergh!!! perasaan yang "sangat seronok" gua cakap. best siot!! kaki macam nak cramp.. "best sungguh" perasaan itu.. rasa cam nak memaki jek.. nasib baik la puasa.. hahahah.. tapi bila da abes puasa, aku memang suke kalau dapat balik pukul 4.30. jalan memang clear la.. kalau aku kuar pukul 4.45 pon, pukul 5.20 aku da sampai rumah. best je rasa nye.. hehehehhh..

bila la masalah jem kat KL ni nak selesaikan??? hm.... letih mengadap jem, letih mengadap sikap2 pemandu yang pentingkan diri sendiri, letih mengadap jalan lubang sana sini, letih tau tak?? hahaha.. baru setahun dok KL da stress. kalau dok KL sampai pencen, mau mereng aku.. hhahahah...

(^___^)v
XOXO

note: mau cepat2 lulus exam.. cepat2 sah jawatan.. mau balik kg.. dekat sama en. bintang... ehehh.. gediks!!~

4 buah fikiran ditabur ke kotak komen:

¶A.K.I¶ said...

nsb laa aki n tmpt keje dkt...
pon seksa gak...
huhuhuh....
sis!! adik kamo dlm fb sy?
nama nya siapa!!
adoii!! org kg~ heppi!
huhuhuh

::Rifqah:: said...

aki:

best la klu dekat..naik moto pon blh.. ni agk jauh, nak naik moto, hati x ckp kering..ngeri..heh. owh.. nme fb adek nanie zulani.. ehehehh.. tak sangka jmpe org kg kt blog nih.. huhu
(^__^)v

luahfikiran said...

SALAM,
ITU BARU CERITA MASA NAK PERGI KERJA ! MASA BALIK PUN MACAM2 HAL JUGAK. AGAK2NYA MACAM MANA KEADAANNYA DALAM 3-4 TAHUN AKAN DATANG INI ?

::Rifqah:: said...

luahfikiran:

w'salam... balik keje pon sme gk.. lgi parah mungkin.. bile otak letih, bdn penat, darah cpt naik, hati cepat pns. lagi pns tgk perangai2 pemandu2 yang "berhemah" sgt..
3-4 thn akan dtg?? mgkin jem makin truk..huhuh